NHL: New Jersey zaváhalo doma s Calgary, NY Rangers preto postúpil do play off

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 08:31 • 2 min
NHL: New Jersey zaváhalo doma s Calgary, NY Rangers preto postúpil do play off

NEW YORK - Napriek tomu, že v noci na utorok mali hokejisti New Yorku Rangers voľný deň, stali piatym tímom, ktorý postúpil do play off vo Východnej konferencii. "Jazdcom" totiž zahrala do kariet domáca prehra New Jersey Devils s Calgary Flames 0:1.

slovakia

left justify in out

V hale Prudential Center rozhodol o triumfe Calgary v presilovej hre na začiatku tretej tretiny kapitán kanadského tímu Mark Giordano. Fínsky brankár Flames Karri Rämö mal 31 úspešných zákrokov. Tri zápasy pred koncom základnej časti figurujú Devils vo Východnej konferencii tri body za Columbusom Blue Jackets, ktorým zatiaľ patrí druhá priečka s voľnou kartou. 
      

Hlavnou postavou večera bol brankár aj v hale MTS Center, kde domáci tím Winnipeg Jets prehral s Minnesotou Wild 0:1. Gólman víťazov Iľja Bryzgalov zastavil všetkých 24 striel a zaznamenal čisté konto v druhom stretnutí v rade. O triumfe hostí rozhodol v 22. minúte Charlie Coyle. Minnesota je na prvom mieste pre voľnú kartu v Západnej konferencii a definitívny postup do play off si môže vybojovať už v najbližšom zápase s Bostonom Bruins v hale Xcel Energy Center.
      

V hale Rogers Arena zvíťazil Anaheim Ducks nad tímom Vancouver Canucks 3:0. Hostia rozdelili svoje gólové porcie do všetkých troch tretín. Najprv sa presadil pri vlastnom oslabení Daniel Winnik, potom sa zapísali medzi strelcov gólov Kyle Palmieri a Matt Beleskey. Ducks uľahčili premiéru v NHL pre 20-ročného brankára Johna Gibsona, ktorý stiahol rolety s osemnástimi úspešnými zákrokmi. Tri zápasy pred koncom základnej časti Anaheim zvýšil svoj náskok na čele Pacifickej divízie pred San Jose Sharks na tri body. Anaheim má teraz na konte 108 bodov a atakuje tak klubový rekord s 110 bodmi zo sezóny 2006/2007.

Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 


New Jersey - Calgary 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) 
Gól: 41. Giordano (Hudler, Cammalleri) 

Winnipeg - Minnesota 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) 
Gól: 22. Coyle (Parise, M. Koivu) 

Vancouver - Anaheim 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) 
Góly: 7. Winnik, 38. Palmieri (Lovejoy, Allen), 42. Beleskey (Perry, Getzlaf)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies