NHL: Nemám dôvod učiť sa anglicky, tvrdí Nikitin

NETKY.SK • 12 December 2013, 11:51 • 2 min
NHL: Nemám dôvod učiť sa anglicky, tvrdí Nikitin

COLUMBUS - Ruský obranca Nikita Nikitin z tímu NHL Columbus Blue Jackets nepociťuje potrebu naučiť sa lepšie po anglicky.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre R-Sport uviedol, že vzhľadom na viacero ruských spoluhráčov v tíme by bolo neprirodzené, keby v šatni neznela okrem angličtiny aj ruština. Okrem Nikitina si momentálne obliekajú dres Blue Jackets aj brankár Sergej Bobrovskij, útočník Artem Anisimov a jeho kolega z obrany Fedor Ťutin. K tomu treba pridať aj ďalšieho človeka z východu - Slováka Mariána Gáboríka, momentálne sa nachádzajúceho na listine zranených hráčov.

"Všade okolo seba počujem ruštinu. Rozhodol som sa, že sa teda ďalej nebudem učiť po anglicky. Všetko potrebné rozumiem, keď treba, dohovorím sa. Rozprávať plynulo však asi nikdy nebudem," povedal Nikitin pre R-Sport. Dvadsaťsedemročný obranca hráva v Columbuse od roku 2011. Možno si však neuvedomuje, že kedykoľvek sa môže stať súčasťou výmeny do iného tímu a tam nemusí byť okrem neho žiadny po rusky hovoriaci spoluhráč. V takom prípade by sa predsa len musel zdokonaliť v angličtine. Varovným príkladom môže byť tím New York Rangers, ktorý si zvykne vymieňať hráčov práve s Columbusom. Súčasťou takej výmeny sa stal v minulej sezóne aj Marián Gáborík. 

"V takom prípade to môže byť o niečo zložitejšie. Ak ma prinútia okolnosti, možno budem viac rozprávať po anglicky. Zatiaľ to však nepociťujem tak, že musím," cituje Nikitina server CBS Sports. Nikitin má v 24 zápasoch aktuálneho súťažného ročníka na konte 1 gól a 5 asistencií a zápasový priemer času stráveného na ľade 17:05 min. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies