NHL: Návrat Stamkosa naplánovaný na 6. marca

NETKY.SK • 25 Február 2014, 08:52 • 2 min
NHL: Návrat Stamkosa naplánovaný na 6. marca

TAMPA - Utočník Steven Stamkos by sa do zostavy hokejistov Tampy Bay mohol vrátiť už 6. marca v zápase proti Buffalu. Informuje o tom server NHL. Podľa aktuálnych výsledkov röntgenových snímkov miesto pôvodnej zlomeniny holennej kosti sa zrástlo a vyzerá dobre. Kanoniera Lightning čaká ešte jedna kontrola u lekára 5. marca.

slovakia

left justify in out

Stamkos si zlomil holennú kosť na pravej nohe 11. novembra 2013 v súboji proti Bostonu a už o deň neskôr absolvoval operačný zákrok. Po intenzívnej liečbe a niekoľkých tréningových jednotkách sa chvíľu nádejal, že stihne účasť na zimných olympijských hrách v kanadskom drese, napokon však do Soči neodcestoval. "Vtedy mi to bolo ľúto, ale teraz pociťujem úľavu z toho, že som si predĺžil čas oddychu a som na najlepšej ceste k návratu. Sústredím sa už len na to, aby som odvádzal za Tampu čo najlepšie výkony," povedal Stamkos k svojej neúčasti na ZOH 2014. 


Šikovný útočník už niekoľko týždňov trénuje na ľade a jeho tréner Jon Cooper si všimol, že mu to ide čím ďalej, tým lepšie. "Ak by ste sa ho spýtali, či môže nastúpiť už teraz, odpovedal by, že áno. Mám pocit, že už ani necíti následky zranenia. Čas vylieči všetky rany," zdôraznil Cooper. 


Dvadsaťštyriročný Stamkos je už niekoľko rokov lídrom kanonierov tímu Tampa Bay Lightning. V sezóne 2011/12 sa so 60 gólmi stal najlepším strelcom základnej časti NHL. V aktuálnej sezóne až do svojho zranenia odohral 17 zápasov s produktivitou 14 gólov a 9 asistencií. Okrem Stamkosa boli v ostatnom čase zranení aj jeho traja spoluhráči - obranca Matthew Carle a útočníci Valtteri Filppula a Tyler Johnson. Všetci traja by však mali nastúpiť vo štvrtkovom zápase na ľade Nashvillu, ktorý bude pre hráčov Tampy prvým po olympijskej prestávke v NHL. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies