NHL: Nástupcom Hitchcocka v St. Louis bude Yeo

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 08:28 • 2 min
NHL: Nástupcom Hitchcocka v St. Louis bude Yeo

ST. LOUIS - Hokejová organizácia St. Louis Blues v NHL si poistila služby Mika Yea ako hlavného trénera do budúcnosti.

slovakia

left justify in out

V praxi by to malo fungovať tak, že keď sa dlhoročný kouč Blues Ken Hitchcock rozhodne, že ukončí kariéru, jeho post prevezme Yeo. Šesťdesiatštyriročný Hitchcock sa už skôr vyjadril, že nastávajúca sezóna bude jeho poslednou na lavičke St. Louis, kde šéfuje od roku 2011. Generálny manažér tímu Doug Armstrong oznámil, že Yeo bude v sezóne 2016/2017 asistentom Hitchcocka a sám potom prevezme tím v ďalšom súčasnom ročníku. Hitchcock priviedol v uplynulej sezóne tím z amerického štátu Missouri až do finále Západnej konferencie, kde hráči St. Louis nestačili na hokejistov San Jose (2:4 na zápasy).

 

Štyridsaťdvaročný Mike Yeo až do 13. februára tohto roku päť sezón sedel na lavičke mužstva Minnesota Wild, s ktorým trikrát postúpil do play-off a vlani zdolal v sérii 1. kola práve St. Louis. S Wild dosiahol celkovo 173 víťazstiev popri 132 prehrách v riadnom hracom čase a 44 v predĺžení, resp. po nájazdoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona