NHL: Nashville sa po prvýkrát v klubovej histórii prebojoval do finále o Stanleyho pohár!

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 08:47 • 2 min
NHL: Nashville sa po prvýkrát v klubovej histórii prebojoval do finále o Stanleyho pohár!

Nashville - Hokejisti tímu Nashville Predators sa po prvý raz v klubovej histórii prebojovali až do rozhodujúcej série o Stanleyho pohár. Podarilo sa im to 19 rokov po vstupe klubu z mesta country hudby do elitnej severoamerickej hokejovej súťaže. Vo finále Západnej konferencie NHL Nashville vyradili Anaheim 4:2 na zápasy, keď pondelňajší šiesty duel vyhral doma 6:3. "Predátori" budú v ligovom vyvrcholení, ktoré sa začne 29. mája, čeliť obhajcovi z Pittsburghu alebo Ottawe (zatiaľ 3:2 na zápasy).

slovakia

left justify in out

"Som hrdý na tento tím, ktorý pracoval tvrdo celý rok, aby sa dostal až sem. Teraz máme možnosť hrať vo finále o Stanleyho pohár. Nemôžem byť šťastnejší. Je to úžasné," povedal pre zámorské médiá obranca Nashvillu Roman Josi. Predators v boji o trofej narazia na úspešnejšieho z dvojice Pittsburgh - Ottawa, Penguins vedú vo finále Východnej konferencie 3:2 na zápasy.

 

"Nebudem klamať, je to skvelý pocit. Ani vo sne by som si nepomyslel, že sa raz dočkám momentu, že skórujem trikrát vo finále Západnej konferencie. Nemôžem však hovoriť len o sebe. Naša partia je momentálne taká silná, že nás nič nezastaví. Veríme si, a preto sme tu," cituje Coltona Sissonsa, prvú hviezdu zápasu, portál NHL.

 

Opačné pocity zažíval Ryan Getzlaf. Kapitán Anaheimu ako pravý líder previedol svoj tím náročnou sériou 2. kola proti Edmontonu (4:3 na zápasy), ale proti Nashvillu s výnimkou jedného trojbodového zápasu už nebol taký produktívny. "Toto je najhorší pocit, aký v hokeji poznám. Tvrdo sme pracovali celú sezónu a teraz sme neuveriteľne frustrovaní," uviedol Getzlaf, s 19 bodmi druhý najproduktívnejší hráč play-off.

 

play off NHL /na štyri víťazstvá/

šiesty zápas finále Západnej konferencie

 

NASHVILLE PREDATORS - ANAHEIM DUCKS 6:3 (2:0, 0:1, 4:2)

Góly: 2. Watson (Weber, Irwin), 9. Sissons (Aberg), 43. Sissons (Aberg, Forsberg), 54. Sissons (Järnkrök), 58. Forsberg (Fiddler), 59. Watson (Ellis) – 25. Kaše (Getzlaf, Vatanen), 45. Wagner (Kerdiles, Vermette), 49. Fowler (Vatanen). Brankári: Rinne - Bernier, strely na bránku: 18:41, 17.352 divákov.

 

/konečný stav série: 4:2, Nashville postúpil do finále/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies