NHL: Narodeninová gólová premiéra obrancu Marinčina

NETKY.SK • 19 Február 2015, 11:33 • 2 min
NHL: Narodeninová gólová premiéra obrancu Marinčina

EDMONTON - Slovenský obranca Martin Marinčin z tímu Edmonton Oilers sa premiérového presného zásahu v zámorskej hokejovej NHL dočkal v 62. zápase v prestížnej profilige a symbolicky ho dosiahol v deň svojich 23. narodenín.

slovakia

left justify in out

Mladý Košičan totiž v stredu rozhodol domáci duel "olejárov" proti Bostonu v dvanástej sérii samostatných nájazdov, keď brankára Tuukku Raska prekonal pomedzi betóny. "Ľad už bol dosť nekvalitný, ja som sa iba snažil udržať v pohybe. Myslím si, že som mal aj trochu šťastia," povedal po zápase s úsmevom na tvári Martin Marinčin, ktorého vyhlásili za tretiu hviezdu stretnutia. Zaujímavosťou je, že pred ním v mikrosúboji s gólmanom Benom Scrivensom neuspel slovenský kapitán "medveďov" Zdeno Chára.

 

Martin Marinčin vrátane stredy doteraz odohral v profilige 62 zápasov a nazbieral v nich sedem asistencií. "Cítim sa vynikajúco. Dal som prvý gól v NHL a presne na moje narodeniny," cituje slovenského mladíka The Patriot Ledger. Marinčin po súboji získal puk s premiérovým gólom a pochválil sa s ním aj na sociálnej sieti s komentárom: "Konečne! Prvý gól v NHL." 

 

 

 

 

 

V oficiálnych štatistikách však pri jeho mene nesvieti autorstvo gólu, rátajú sa totiž len presné zásahy v riadnom hracom čase či predĺžení. Spomedzi Slovákov aktuálne pôsobiacich v profilige je jediný bez streleného gólu, okrem neho podľa rebríčkov neskórovali v NHL ani Boris Valábik (80 zápasov), Vladimír Mihálik (15), Tomáš Malec (46), Jerguš Bača (10), Ivan Droppa (19), Roman Tvrdoň (9), Ivan Baranka (1), Radoslav Hecl (14), Ladislav Karabin (9), Jaroslav Obšut (7), Stanislav Gron (1), Jozef Čierny (1) a Milan Kytnár (1). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona