NHL: Najlepším trénerom jeden z tria Babcock, Cooper, Roy

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 19:43 • 2 min
NHL: Najlepším trénerom jeden z tria Babcock, Cooper, Roy

NEW YORK - Trofej Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera sezóny v zámorskej hokejovej NHL získa jeden z trojice Mike Babcock (Detroit Red Wings), Jon Cooper (Tampa Bay Lightning), Patrick Roy (Colorado Avalanche).

slovakia

left justify in out

Víťaza oznámia v utorok 24. júna počas slávnostného galavečera v Las Vegas. V utorok o tom informoval oficiálny web profiligy.

Babcock doviedol Detroit k jeho 23. účasti v play-off za sebou, ide o najdlhšiu aktívnu sériu v profesionálnom športe v Severnej Amerike. "Červeným krídlam" počas sezóny chýbali viaceré opory, 37 zápasov vynechali pre zranenia hviezdni útočníci Pavel Daciuk a Henrik Zetterberg. Detroit využil v základnej časti služby 38 hráčov, deväť z nich vrátane Slováka Tomáša Jurča zažilo debut v NHL. Babcock je finalistom ocenenia po druhý raz v kariére, prvýkrát to bolo v ročníku 2007/2008. 

 

Vo svojej prvej sezóne v pozícii kouča priviedol Cooper Tampu Bay k druhému miestu v Atlantickej divízii. Rok predtým skončil floridský klub na 28. priečke v celej NHL. Štyridsaťšesťročný tréner vyhral v roku 2012 Calderovu trofej s Norfolkom, čo je asociovaný klub Tampy v AHL. Do tímu Lightning úspešne inkorporoval niekoľko mladých hráčov. 

 

Roy vo svojej nováčikovskej sezóne predviedol s Coloradom historický obrat, po vlaňajšej predposlednej pozícii v lige vytiahol tím z Denveru na tretie miesto. "Lavíny" sa stali prvým klubom od roku 1979, ktorý sa z poslednej trojky vyšplhal do prvej. Colorado utvorilo klubový rekord v počte víťazstiev (52), bolo najlepším na klziskách súperov (26 výhier, 11 prehier a štyri prehry po predĺžení), jeho hráči strelil štvrtý najvyšší počet gólov (250) a nikdy neprehrali v riadnom hracom čase, keď viedli po dvoch tretinách (35-0-3). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies