NHL: Najlepšia vec za 20 rokov, chváli nové predĺženie Gretzky

NETKY.SK • 10 December 2015, 13:43 • 2 min
NHL: Najlepšia vec za 20 rokov, chváli nové predĺženie Gretzky

NEW YORK - Päťminútové predĺženie len s troma korčuliarmi na oboch stranách, novinka v tejto sezóne NHL, sa stretla s pozitívnym ohlasom aj u najlepšieho hokejistu všetkých čias Wayna Gretzkého.

slovakia

left justify in out

Nový koncept utvoril viac priestoru na ľade pre ofenzívnejších hráčov a prináša rozhodnutia ešte pred samostatnými nájazdmi, čo bol jeden z hlavných zámerov pri presadzovaní odvážnej myšlienky.

"Ide o jednu z najlepších vecí, čo sa v hokeji udiala za uplynulých dvadsať rokov. Fanúšikom to prináša mnoho vzruchu. Viem o ponosách niektorých hráčov, ale domnievam sa, že väčšine sa to pozdáva. Je to zábava a skvele sa na to pozerá," povedal "The Great One" pre Hockey Central.

Predĺženie štyroch proti štyrom sa v NHL uplatňovalo od sezóny 1999/2000. Do stredy 9. decembra sa až 66 zápasov zo 101 v tomto ročníku skončilo ešte pred samostatnými nájazdmi, čo je 65,3 %. V porovnaní s uplynulou sezónou ide priebežne o vyše 20-percentný nárast.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona