NHL: Nahradiť Hossu musíme všetci, tvrdí Kane

NETKY.SK • 17 Február 2016, 11:31 • 2 min
NHL: Nahradiť Hossu musíme všetci, tvrdí Kane

CHICAGO - Slovenský útočník Marián Hossa by mal pre sobotňajšie zranenie ľavej nohy absentovať v zostave hokejistov Chicaga minimálne dva týždne, zastúpiť krídelníka prvej formácie nie je maličkosť.

slovakia

left justify in out

V prvom zápase proti Torontu (7:2) sa o to pokúsil jeho krajan Richard Pánik, ktorý nastúpil v elitnom útoku Blackhawks s Jonathanom Toewsom a Andrewom Shawom. "Bolo to okej," stručne komentoval výkon 25-ročného Martinčana tréner Joel Quenneville a na otázku, či ponechá takéto zloženie formácie ďalej pokope, rovnako stroho odvetil: "Uvidíme".

"Netuším, ako sa dá nahradiť hráč ako Hossa povolaním iného či zvalením jeho úloh na plecia niekoho ďalšieho. Budeme sa kolektívne snažiť zaplniť jeho miesto," povedal podľa Chicago-Sun Times najproduktívnejší muž NHL Patrick Kane. "Uvedomte si, v čom všetkom je platný pre náš tím - oslabenia, presilovky. Pravdepodobne je naším najlepším útočníkom vo vyváženosti hry dopredu aj dozadu. Jeho absenciou vznikla diera, ktorú nebude jednoduché zaceliť. Prispieť k tomu musíme všetci."

Aj kapitán "jastrabov" Jonathan Toews vie, že absenciu 37-ročného slovenského krídelníka, svojho už tradičného parťáka z útoku, skôr či neskôr mužstvo pocíti. "Chvália ma za moju hru vyváženú smerom dopredu aj dozadu, že som dobrý brániaci center, ktorý dokáže byť platný aj v ofenzíve, ale v tejto súvislosti nikdy neopomeniem Hossu za to, čo všetko prináša našej formácii a ako jej pomáha. Zvyčajne je prvý pri bekčekingu, nikdy z neho nevyprcháva energia a vždy je nápomocný obrancom," vravel pre TSN Toews.

Hossa odohral v tejto sezóne zatiaľ 54 zápasov, desaťkrát skóroval a má aj osemnásť asistencií a desať plusových bodov. Od päťstogólovej méty v NHL ho delia už iba štyri zásahy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies