NHL: Nadšený Budaj chváli Cartera, spoločne ťahajú kráľov

NETKY.SK • 2 Február 2017, 10:39 • 2 min
NHL: Nadšený Budaj chváli Cartera, spoločne ťahajú kráľov

LOS ANGELES - Viac čistých kont než Peter Budaj nedosiahol v tejto sezóne Národnej hokejovej ligy nijaký iný brankár.

slovakia

left justify in out

Iba hviezda Washingtonu Braden Holtby ich má na konte rovnako - pol tucta. Tridsaťštyriročný Slovák zaznamenal šiesty shutout v ročníku v stredajšom zápase proti Coloradu, v ktorom zlikvidoval všetkých dvadsaťdva príležitostí súpera. Víťazstvo 5:0 bolo v poradí už dvadsiate štvrté pre banskobystrického rodáka v NHL 2016/2017, v ktorej iba zaskakuje za dlhodobo zranenú tímovú jednotku Jonathana Quicka.

"Hrať tu pre mňa znamená viac, než si dokážem predstaviť. Užívam si to, som z toho všetkého nadšený," zopakoval po vydarenom zápase Budaj. "Chlapci predo mnou hrajú dobre. Naše víťazstvá sú dielom kolektívneho úsilia, máme výborné presilovky aj oslabenia, práve tieto špecifické formácie robia rozdiely. Každé striedanie idú hráči naplno. Dnes sme v úvode rýchlo získali náskok a nepustili sme ho z rúk. Som šťastný a vďačný, že môžem byť toho celého súčasťou. Dúfam, že zostanem zdravý."

Keďže to Anžemu Kopitarovi ani Mariánovi Gáboríkovi, aj keď Slovák dal v stredu už v 47. sekunde víťazný gól zápasu, strelecky zatiaľ veľmi nesype a ďalší elitný útočník Tyler Toffoli je zranený, najväčšia ťarcha zodpovednosti za výsledky "kráľov" na opačnom konci ľadu leží na pleciach Jeffa Cartera. Proti Coloradu autor dvoch presných zásahov má na konte celkovo už 26 gólov a medzi všetkými kanoniermi NHL je druhý za Sidneym Crosbym (28). "Znamená pre nás veľa," hovorí o 32-ročnom kanadskom spoluhráčovi Budaj. "Je silný, vie, kde je puk a zachováva si pokoj. Nepanikári, má kopec skúseností, veď získal dva Stanley Cupy. Už aj ostatní chlapci sa strelecky prebúdzajú, ale bez neho by sme neboli tam, kde sme teraz. Skvelý líder s výbornou strelou, v súčasnosti je našou najväčšou ofenzívnou hrozbou."

Budaj je lídrom ligy v počte shutoutov, s priemerom iba 2,01 inkasovaného gólu mu v rebríčkoch patrí 4. priečka, v počte víťazstiev je siedmy (24) a v úspešnosti zásahov dvanásty (92,2 %). Má ju nachlp rovnakú ako napríklad superhviezdny Kanaďan Carey Price z Montrealu. Los Angeles po štyroch víťazstvách v sérii je na 7. priečke v Západnej konferencii a mieri na štyri zápasy za súpermi; odštartuje v sobotu vo Philadelphii. "Je skvelé lúčiť sa pred tripom víťazne s domácim ľadom. Všemožne sa snažíme pozbierať čo najviac bodov. Je to pre nás mimoriadne dôležité, lebo pohľad do tabuľky prezrádza, že je to tam veľmi tesné a všetci akoby len víťazili," skonštatoval Peter Budaj. Vyjadrenia pochádzajú z webu nhl.com a LA Kings.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies