NHL: Nádejných nováčikov Las Vegas a Québec čakajú prezentácie

NETKY.SK • 29 September 2015, 10:13 • 2 min
NHL: Nádejných nováčikov Las Vegas a Québec čakajú prezentácie

LAS VEGAS - Šance amerického Las Vegas a kanadského Québec City na vstup do NHL stúpajú.

slovakia

left justify in out

Skupina Billa Foleyho a montrealská komunikačná spoločnosť Quebecor majú pred sebou tretí a posledný krok začleňovacieho procesu, ktorého úspešné ukončenie je podmienkou toho, aby sa do týchto dvoch miest preniesla najpopulárnejšia hokejová súťaž na svete. "Už v utorok by mali predniesť svoje prezentácie pred výkonným výborom," uviedol zástupca komisára NHL Bill Daly. Výkonný výbor po skončení prezentácie podá hlásenie Rade guvernérov. Tá v konečnom dôsledku rozhodne o začlenení alebo nezačlenení sa potenciálnych nováčikov do najväčšieho hokejového ochestra na svete.

 

"Hodnotiaci proces bude ešte chvíľu pokračovať bez udania presnej časovej osi," dodal Daly prostredníctvom emailu.

 

Komisár NHL Gary Bettman sa už pred niekoľkými dňami vyjadril, že proces rozširovania NHL sa nemá diať pod časovým tlakom. Všeobecne sa očakáva, že súťaž sa nerozšíri z 30 na 32 tímov skôr ako o dva roky. Bettmanom navrhovaná čiastka 500 miliónov dolárov je výrazne vyššia ako 80 miliónov, ktoré museli zaplatiť za vstup spoločnosti Columbus Blue Jackets a Minnesota Wild v roku 2000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona