NHL: Nabokov uvažuje nad koncom kariéry, na farme chytať nechce

NETKY.SK • 4 Február 2015, 11:06 • 2 min
NHL: Nabokov uvažuje nad koncom kariéry, na farme chytať nechce

TAMPA BAY - Ruský hokejový brankár Jevgenij Nabokov možno v nasledujúcich dňoch ukončí aktívnu hráčsku kariéru. Tridsaťdeväťročného rodáka z Kazachstanu vedenie klubu zámorskej NHL Tampa Bay Lightning cez listinu voľných hráčov preradilo na farmu do AHL.

slovakia

left justify in out

Po tomto kroku si Nabokov zobral niekoľko dní na úvahy o svojej budúcnosti, v nižšej súťaži totiž pôsobiť nechce. V aktuálnom ročníku odchytal v zámorskej profilige 11 stretnutí. Celkovo ich má na svojom konte 697, z toho 353 víťazných. V play-off NHL pridal 86 štartov. Miesto v prvom tíme "blesky" zaplnili ruským mladíkom Andrejom Vasilevským, ktorý v tejto sezóne odchytal v NHL štyri stretnutia.

 

Majster sveta z roku 2008 chytal v zámorí s prestávkami počas výluk od leta 1997. Cez nižšie súťaže sa prebojoval až do prvého tímu San Jose, odtiaľ putoval pred ročníkom 2011/2012 do mužstva New York Islanders. Pred aktuálnou sezónou sa dohodol na spolupráci s Tampou Bay. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies