NHL: Nabokov po návrate do San Jose ukončil kariéru

NETKY.SK • 11 Február 2015, 23:14 • 2 min
NHL: Nabokov po návrate do San Jose ukončil kariéru

SAN JOSE - Ruský brankár Jevgenij Nabokov len pár dní po výmene do San Jose Sharks, v ktorom začínal kariéru v NHL, oznámil odchod do hokejového dôchodku. Svoje rozhodnutie potvrdil na mimoriadnej tlačovej besede v San Jose.

slovakia

left justify in out

"Som šťastný, že končím kariéru ako hráč Sharks. Bez spoluhráčov, s ktorými som hral, by som bol nikto," uviedol Nabokov na tlačovej besede, ktorú vysielal naživo videokanál NHL.com.

 

Nabokov bol do záveru minulého týždňa hráčom Tampy Bay Lightning. V klube z Floridy však už s 39-ročným brankárom nepočítali a začiatkom februára ho zaradili na listinu nechránených hráčov. Namiesto presunu na farmu sa dohodli so San Jose na výmene za budúce vyrovnanie. 

 

Nabokov v tíme Sharks začal svoju zámorskú kariéru. San Jose ho draftovalo v roku 1994 v deviatom kole z 219. miesta. Prvých desať sezón v NHL strávil Rus práve v kalifornskom mužstve, je držiteľom klubových rekordov v počte odchytaných zápasov (563), víťazstiev (293) i shutoutov (50). Nabokov po odchode zo San Jose strávil jednu sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige a ďalšie tri v New Yorku Islanders. Jeho kariérna bilancia je 353-227-71, v priemere v NHL inkasoval 2,44 gólu na zápas, mal 91,1 % úspešnosť zákrokov a 59 shutoutov. 

 

V Tampe Bay stihol v tejto sezóne odchytať jedenásť duelov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies