NHL: Na smrti Boogaarda sa údajne podieľali dve osoby, padli obvinenia

NETKY.SK • 10 September 2014, 09:51 • 2 min
NHL: Na smrti Boogaarda sa údajne podieľali dve osoby, padli obvinenia

NEW YORK - Newyorská polícia zatkla dve osoby, ktoré sú podozrivé z podieľania sa na smrti bývalého útočníka kanadsko-americkej NHL Dereka Boogaarda. Informáciu priniesla ruská tlačová agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na miestne americké médiá.

slovakia

left justify in out

Kanadský hráč klubov Minnesota Wild a New York Rangers zomrel 13. mája 2011. Príčinou smrti 28-ročného Boogaarda bolo predávkovanie sa liekmi proti bolesti a alkoholom. Jedným z podozrivých je Jordan Hart, syn bývalého hráča New York Islanders Jerryho Harta. Obvinený je z nelegálneho dodávania liekov proti bolesti zosnulému a v prípade dokázania viny hrozí až 20 rokov väzenia. Druhým podozrivým je asistent lekára Oscar Johnson, ktorý vypisoval recepty na lieky.

 

Boogaard bol v roku 2001 draftovaný "divochmi" z Minnesoty v 7. kole z 202. miesta, ich dres obliekal v rokoch 2005-2010. Ten zmenil v sezóne 2010/2011, keď sa dohodol na spolupráci s New York Rangers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies