NHL: Montreal zažil búrlivú noc, pálil sa aj dres Bostonu

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 15:26 • 2 min
NHL: Montreal zažil búrlivú noc, pálil sa aj dres Bostonu

MONTREAL - Hoci sa o postupujúcom do finále Východnej konferencie NHL bojovalo o 500 km východnejšie v Bostone, montrealská hala Bell Centre bola v stredu večer zaplnená do posledného miesta.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedentisíc fanúšikov v nej na veľkoplošných obrazovkách sledovalo víťazstvo svojich miláčikov v zápase číslo 7 a napokon spečatenie postupu do konferenčného finále po štyroch rokoch. Podľa servera TSN sa lístky na sledovanie zápasu v Bell Centre v hodnote 10 CAD vypredali za dve hodiny a počas stretnutia bola v hale atmosféra, akoby sa hralo tam a nie v Bostone. Časť výnosu z predaja vstupeniek do "hokejového kina" použili na charitatívne účely pre choré deti.

 

Ďalšie tisícky obyvateľov Montrealu sledovali rozhodujúci súboj s odvekým rivalom v reštauráciách a kaviarňach a po víťazstve 3:1 zostali oslavovať do skorých ranných hodín. Podľa údajov polície došlo aj k niekoľkým uličným výtržnostiam, pri ktorých zatkli do 10 ľudí. Jedna z nich sa udiala priamo pred štadiónom Bell Centre. Jeden z fanúšikov nastokol na hokejku dres vo farbách Bostonu a demonštratívne pred tisícovým davom ho zapálil. Ľudia okolo podupkávali a skandovali: "My chceme Stanley Cup." Drobný incident si vyžiadal aj policajný zásah. Ďalšie stovky fanúšikov hokeja zaplnili ulice v centre mesta a prevolávali mená svojich hrdinov. Montreal Canadiens sú jediným zástupcom Kanady v konferenčnom finále NHL a slávny Stanley Cup môžu vybojovať po 20 rokoch. 

 

"Aké krásne je vidieť kanadský tím s víťazstvom nad Bostonom v zápase číslo 7," pozdravil na twitteri hokejistov Montrealu predseda vlády Kanady Stephen Harper. Šéf kanadských liberálov Justin Trideau sa obmedzil na stručné, ale výstižné: "Bravó, chlapi!"

 

O Montreale sa už roky traduje, že je jedným z najhokejovejších miest na svete. Fanúšikovský ošiaľ v tejto frankofónnej časti Kanady bude zrejme naďalej stúpať v súvislosti s blížiacim sa finále konferencie proti New Yorku Rangers. Prvý duel je v Bell Centre na programe už v sobotu 17. mája. Hrá sa na štyri víťazstvá a v prípadnom siedmom stretnutí bude mať výhodu domáceho ľadu Montreal. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies