NHL: Montreal nemá ďalší rekord, proti bol nováčik McCann

NETKY.SK • 28 Október 2015, 09:27 • 2 min
NHL: Montreal nemá ďalší rekord, proti bol nováčik McCann

VANCOUVER - Po stanovení nového rekordu NHL deviatich víťazných zápasov po 60 minútach od začiatku sezóny hokejisti Montrealu sa už o ďalší historický zápis nepostarali.

slovakia

left justify in out

Sériu deviatich víťazstiev nenatiahli na rekordné desiate, keď v utorok na ľade Vancouveru hladko podľahli 1:5. Deficit 0:3 už po prvej tretine sa ukázal ako rozhodujúci. V historických štatistikách zostáva čierne na bielom, že najlepší úvod sezóny mali s 10 víťazstvami Toronto a Buffalo. Maple Leafs to dokázali v sezóne 1993/1994 a Sabres o trinásť rokov neskôr.

"Bolo to z našej strany chabé predstavenie v úvodných 20 minútach najmä v obrannom pásme. Šance sme si aj utvorili, ale bez následného využitia. Súper sa dostal do náskoku 3:0 a bolo to zrazu oveľa ťažšie,“ uviedol kapitán Montrealu Max Pacioretty.

K nenaplneniu rekordného počtu desiatich víťazných zápasov od štartu súťažného ročníka 7-gólový a 11-bodový Pacioretty podotkol: "Ľudia o tom hovorili veľa, ale nie my v mužstve. Sústredili sme na každý ďalší zápas a vychádzalo nám to. Teraz sme prehrali a sme smutní. Hovorí sa, že mužstvo je také dobré, aký bol jeho posledný zápas. My sme momentálne nie dobré mužstvo.“

Hokejisti Vancouveru ťahali v domácej Rogers Arene sériu piatich prehier a triumfom nad najlepším tímom súťaže sa vyhli najhoršiemu domácemu vstupu do sezóny v klubovej histórii. "Je to jednoduché - my sme viac chceli prvé domáce víťazstvo ako náš súper desiate v sérii," cituje server NHL útočníka Canucks Alexandra Burrowsa. "Znamená to pre nás veľa zdolať lídra súťaže," dodal Burrows. V zápase sa zaskvel dvoma gólmi ešte v prvej tretine 19-ročný sezónny nováčik v útoku Vancouveru Jared McCann. "Keď sa zvíťazí, je to vždy zábava na ľade. Tento zápas sme odštartovali veľmi dobre, ale na rozdiel od tých predchádzajúcich sme ho aj kvalitne ukončili," povedal McCann. So štyrmi gólmi zo siedmich zápasov je momentálne najlepším strelcom Canucks v novej sezóne NHL. "Verím, že takto to bude aj pokračovať," dodal center štvrtého útoku Vancouveru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona