NHL: Mladíci Bondra a Pajpach v kempoch skončili

NETKY.SK • 23 September 2015, 09:47 • 2 min
NHL: Mladíci Bondra a Pajpach v kempoch skončili

CHICAGO - Kluby zámorskej NHL pristúpili k prvým škrtom vo svojich zostavách, ktoré sa dotkli aj dvojice mladých slovenských hokejistov. V kempe Chicaga skončil útočník Radovan Bondra a s hráčmi Colorada sa už ďalej nepripravuje brankár Maximilián Pajpach.

slovakia

left justify in out

Blackhawks zúžili svoj káder na 59 hráčov, pričom sitom neprešiel 18-ročný Bondra, ktorého Chicago draftovalo tento rok zo 151. miesta. Bronzový medailista z uplynulého svetového šampionátu hráčov do 20 rokov v Kanade nedostal priestor v prípravných zápasoch, zahral si iba na turnaji nádejí v Traverse City. Teraz putuje do juniorského tímu Vancouver Giants pôsobiaceho vo Western Hockey League, kde by mal stráviť nadchádzajúcu sezónu. V kempe úradujúceho víťaza Stanleyho pohára tak pokračujú už iba štyria Slováci - Marián Hossa, Marko Daňo, Tomáš Kopecký a Ľubomír Višňovský.

 

V kempe Colorada sa predstavil Pajpach, ktorého zástupcovia Avalanche draftovali vlani zo 174. miesta. Nováčikovskú zmluvu si však nevybojoval, keď nedostal šancu ani v prípravných dueloch a v utorok sa ocitol medzi 20 hráčmi, s ktorými už "lavíny" ďalej v prebiehajúcom kempe nepočítajú. Devätnásťročný brankár sa tak vráti do fínskeho klubu Tappara Tampere, v ktorom pôsobil aj v minulej sezóne. V kempe denverského klubu naďalej zostal jeho krajan Andrej Meszároš, skúseného obrancu však momentálne trápi zranenie nohy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies