NHL: Mladí hráči ma nútia pracovať tvrdšie, tvrdí Kopecký

NETKY.SK • 3 Október 2014, 11:03 • 2 min
NHL: Mladí hráči ma nútia pracovať tvrdšie, tvrdí Kopecký

SUNRISE - Slovenský hokejista Tomáš Kopecký v minulosti pil zo Stanleyho pohára v Chicagu aj Detroite. Pred dvoma rokmi v skrátenej "lockoutovej" sezóne v NHL nastrieľal v drese Floridy 15 gólov a bol jedným z lídrom Panthers.

slovakia

left justify in out

Vlaňajšok v prestížnej zámorskej profilige mu však nevyšiel podľa predstáv. Iba štyri góly a osem asistencií v 49 zápasoch bolo málo. Navyše po otrase mozgu počas zimných olympijských hier v Soči sa pre neho sezóna skončila už začiatkom februára. Momentálne v tíme Floridy korčuľuje až vo štvrtom útoku spoločne s Derekom MacKenziem a Shawnom Thorntonom a pripravuje sa na štart nového ročníka NHL. "Nemám nič garantované, všetko si budem musieť poctivo vybojovať. Musím si zaslúžiť miesto v tíme aj čas na ľade,“ vyhlásil Kopecký pre noviny SunSentinel po jednom z tréningov hokejistov Floridy. „Je to jednoduché. Máme nových trénerov a všetci sa musíme snažiť, aby sme si vyslúžili ich dôveru. V príprave dbáme aj na detaily,“ dodal Kopecký.

 

Tridsaťdvaročný ľavý krídelník priznal, že obdobie zotavovania sa po otrase mozgu bolo jedným z najťažších v jeho kariére. "V noci som nemohol spať, budil som sa s bolesťami hlavy. Ničilo ma to, ale rodina aj fyzioterapeuti v tíme Panthers mi pomohli sa cez to preniesť," poznamenal Kopecký. V tíme Floridy je aktuálne viacero mladíkov, ktorí svojimi výkonmi v príprave dýchajú na krk skúsenejším hráčom vrátane Kopeckého. Ide o útočníkov Rocca Grimaldiho, Quintona Howdena či Vincenta Trochecka. "To ma núti pracovať ešte tvrdšie a platí to vlastne pre všetkých starších hráčov v tíme. Niekto mi raz povedal, že tvrdá práca dokáže poraziť talent, ale talent nemôže zdolať tvrdú prácu,“ myslí si Kopecký. Slovenský krídelník chce naďalej produkovať hru, ktorá mu je roky vlastná - sledovanie puku až do hĺbky súperovho pásma, vyhrávanie súbojov jeden na jedného v rohoch a snaha dostať do siete odrazené, či tečované puky pred bránkou. 

 

"Ešte som ho nevidel dostatočne dlho natoľko, aby som mohol komentovať jeho hru," povedal o Kopeckom nový tréner Floridy Gerard Gallant, ktorý je pri kormidle od 21. júna 2014. "Rátam však s tým, že bude pre nás vhodným typom hráča. Očakávam jeho solídnu hru dopredu aj dozadu, využitie v oslabeniach a dobré čísla produktivity,“ dodal Gallant. „Mám už dosť rokov na to, aby som približne vedel o svojich hokejových prednostiach aj rezervách. Verím, že máme v tíme toľko dobrých hokejistov, že postup do play-off môže byť reálny,“ dodal Kopecký. Vlani skončila Florida na 29. mieste z tridsiatky účastníkov NHL. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona