NHL: Meszároš si možno už čoskoro opäť zahrá s Chárom

NETKY.SK • 28 Február 2014, 12:34 • 2 min
NHL: Meszároš si možno už čoskoro opäť zahrá s Chárom

PHILADELPHIA - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš by si v zámorskej NHL mohol už čoskoro opäť zahrať so Zdenom Chárom v jednom tíme.

slovakia

left justify in out

Obaja sa vo februári predstavili v reprezentácii SR na XXII. zimných olympijských hrách v Soči, po vypadnutí v súboji o postup do štvrťfinále sa ich cesty rozišli. Podľa portálu TSN.ca sa vedenie mužstva Boston Bruins, v ktorom je Chára kapitánom, zaujíma o angažovanie 28-ročného Meszároša z Philadelphie. Ten u Flyers nedostáva v tejto sezóne dostatok príležitostí, keď o miesto v základnej zostave bojuje s Lukom Schennom a najmä s Erikom Gustafssonom.

 

Bruins chcú práve rodákom z Považskej Bystrice "zaplátať" dieru po zranenom Dennisovi Seidenbergovi, ktorý si v januári potrhal väzy v pravom kolene. Šírka kádra môže byť pre Boston dôležitá na ceste do finále play-off. Nemec tvoril defenzívnu dvojicu s Chárom, takže obrana "medveďov" utrpela výraznú stratu. Okrem Seidenberga zaradilo vedenie Bostonu na listinu dlhodobo zranených hráčov aj útočníka Marca Savarda, čím si uvoľnilo viac ako 4 milióny USD pod platovým stropom a môžu pokryť posledné mesiace Meszárošovej šesťročnej zmluvy na 24 miliónov dolárov. 

 

Ak pred budúcotýždňovou uzávierkou prestupov napokon príde k uvedenej výmene slovenského obrancu, Philadelphia za neho nemôže očakávať žiadne veľké mená. Hovorí sa o mladých útočníkoch Jordanovi Caronovi či Mattovi Fraserovi v kombinácii s druhokolovým výberom v drafte nováčikov. Otázkou je, či sa Flyers vzdajú služieb jedného beka, keď práve defenzíva je v súčasnosti ich najväčšia slabina. 

 

Podľa TSN.ca by výmena prospela obom klubom. Boston by získal dočasnú náhradu za Seidenberga a Philadelphia mladého hráča pre budúce sezóny. Kanadský portál nezabudol pripomenúť, že Bruins chcú Meszároša len na túto sezónu. Išlo by teda len o akýsi "prenájom" hráča pri napĺňaní hlavného klubového cieľa - boja o Stanleyho pohár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies