NHL: Meszároš na tribúne, tréner mu vyčíta defenzívne chyby

NETKY.SK • 1 Február 2014, 17:04 • 2 min
NHL: Meszároš na tribúne, tréner mu vyčíta defenzívne chyby

PHILADELPHIA - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš zažíva týždeň pred začiatkom ZOH v Soči ťažké časy.

slovakia

left justify in out

Ak nebude figurovať na súpiske tímu Philadelphia Flyers na sobotňajší duel NHL na ľade Los Angeles Kings, pre ofenzívneho beka to už bude štvrtý zápas v rade, ktorý presedí na tribúne v úlohe náhradníka. Tréner "letcov" Craig Berube ho naposledy zaradil do zostavy 23. januára v stretnutí proti Columbusu. Philadelphii a najmä Meszárošovi duel proti Blue Jackets vôbec nevyšiel (2:5), exemplárnym prípadom bol piaty a zároveň posledný gól domácich. Nathan Horton si poľahky obohral nedôrazne hrajúceho slovenského obrancu a bez väčších problémov skóroval. Berubeho tento moment nahneval a od tej chvíle rodák z Považskej Bystrice nehráva. "Je to nepríjemný pocit, zlý pre moje sebavedomie, zlý pre moju hru. Nezostáva mi nič iné, ako si opäť získať si stratenú dôveru trénera a začať pravidelne hrávať," cituje Meszároša denník Mercury. 

Pre 28-ročného Slováka tak pokračuje sezóna ako na hojdačke. Kvalitné výkony strieda so slabšími, celkovo ho kouč Berube nechal v aktuálnom ročníku sedieť na tribúne 22-krát. Nový rok pritom začal sľubne a zdalo sa, že pred ZOH v Soči sa dostáva do formy. V dvanástich januárových stretnutiach mal bilanciu takmer bod na zápas (3+8), ale miesto v zostave ho stáli hrubky v defenzíve. "Nikto nespochybňuje 'Mezov' ofenzívny talent, ale úroveň jeho hry v obrane v posledných zápasoch upadla," zdôvodnil svoje rozhodnutie nahradiť Meszároša mladým švédskym bekom Erikom Gustafssonom tréner Berube.

Okrem sobotňajšieho zápasu v Los Angeles odohrajú Flyers do prestávky určenej pre olympijský turnaj ešte tri stretnutia. Ak by Meszároš nenastúpil ani v jednom z nich, vrásky na čele by určite pribudli i trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi. Ten sa v Soči okrem iných bude musieť zaobísť bez zranených skúsených zadákov Dominika Graňáka a Michala Sersena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies