NHL: Meszároš chce prísť pomôcť na MS do ČR

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 11:17 • 2 min
NHL: Meszároš chce prísť pomôcť na MS do ČR

BUFFALO - Hokejový obranca Andrej Meszároš bojuje v závere základnej časti NHL o zmluvu na budúcu sezónu a po ukončení klubovej sezóny chce prísť pomôcť Slovensku na májové majstrovstvá sveta do Prahy a Ostravy.

slovakia

left justify in out

Buffalo Sabres už má len teoretickú šancu na postup do play-off a od polovice apríla bude Meszároš voľný. "Pokiaľ budem zdravý a dohrám tu sezónu, tak by som rád reprezentoval. Ale to záleží aj na tréneroch. Dúfam, že do konca sezóny vydrží zdravie, potom sa uvidí," uviedol pre NHL.com/sk Meszároš, ktorý sa v minulých dňoch stretol s generálnym manažérom reprezentácie Ottom Sýkorom a asistentom trénera Vladimírom Országhom. Podmienkou účasti bude vybavenie poistky.


Meno považskobystrického rodáka sa spomínalo pred uzávierkou prestupov medzi adeptmi na výmenu do iného klubu. Buffalo sa zbavovalo napokon prevažne starších hráčov. Mužstvo opustili útočníci Drew Stafford, Bryan Flynn, Torrey Mitchell a Chris Stewart, obranca Tyler Myers a brankár Michal Neuvirth. "Nie je to v mojich rukách, takže sa tým vôbec nezaoberám. Keď sa to stane, stane sa, je to biznis. Keď nie, rád zostanem v Buffale," hovoril pred uzávierkou prestupov Meszároš.


Dvadsaťdeväťročný obranca by sa mal stať po skončení sezóny voľným hráčom. Doteraz zarábal 4,125 milióna dolárov za rok, túto sumu pravdepodobne pri novom kontrakte nedostane. Kým v úvode ročníka patril medzi najhorších v hodnotení plus/mínus v celej lige, v súčasnosti má sedem mínusiek a v internom hodnotení Sabres už patrí medzi najlepších. "Sezóna je ťažká, nevyhrávame veľa zápasov a keď hráte štyridsaťpäť minút vo vlastnom pásme, je ťažké mať nejaké plusky a nejaké body," vysvetľoval slovenský obranca pre NHL.com/sk. "Tento rok je taký, nie je to jednoduché. Ja som sa snažil hrať stále len to, čo viem a čo po mne chceli tréneri. Niekedy to vyšlo, inokedy nie. V posledných týždňoch hráme lepšie, snáď nám to vydrží."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona