NHL: Medzi hviezdami týždňa dvaja brankári

NETKY.SK • 2 Február 2015, 18:44 • 2 min
NHL: Medzi hviezdami týždňa dvaja brankári

WASHINGTON - Brankár Montrealu Carey Price sa stal prvou hviezdou týždňa v zámorskej hokejovej súťaži NHL.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný kanadský gólman pomohol Canadiens k trom víťazstvám, pri ktorých si pripísal 98-percentnú úspešnosť zákrokov a inkasoval priemerne 0,66 gólu na zápas. Pri výhre 4:2 nad Dallasom zneškodnil 40 streleckých pokusov súpera. Následne si v stretnutiach s New Yorkom Rangers (24 zákrokov) a Washingtonom (36 zákrokov) udržal čisté konto. Montreal v oboch prípadoch uspel najtesnejším výsledkom 1:0, proti Capitals po predĺžení. Carey Price má aktuálne v zámorskej profilige na konte 29 shutoutov, spoločne s Patrickom Royom je v tomto ohľade na piatom mieste historického rebríčka "habs".

Za druhú hviezdu týždňa vyhlásili stredného útočníka Tampy Bay Cedrica Paquetta. V troch vystúpeniach dosiahol 21-ročný Kanaďan päť gólov, najviac v celej NHL v sledovanom období. Skóroval pri prehre 2:4 s Carolinou, pri triumfe 5:1 nad Detroitom si potom pripísal prvý kariérny hetrik v NHL. Lightning gólom pomohol aj k víťazstvu 3:1 nad Columbusom. 

 

Treťou hviezdou týždňa sa stal brankár Minnesoty Devan Dubnyk. Dvadsaťosemročný kanadský strážca svätyne rovnako ako Price priviedol svoje mužstvo k trom víťazstvám. Proti Edmontonu (2:1), Calgary (1:0) a Vancouveru (4:2) mal úspešnosť zákrokov 96,7 percent a priemer jedného inkasovaného gólu na zápas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies