NHL: McDavid spočiatku nervózny, napokon bol prvou hviezdou

NETKY.SK • 18 September 2015, 09:20 • 2 min
NHL: McDavid spočiatku nervózny, napokon bol prvou hviezdou

EDMONTON - Ospevovaná jednotka tohtoročného draftu Connor McDavid má za sebou prvý prípravný duel pred novou sezónou zámorskej hokejovej NHL, po ktorom hneď získal premiérový honor muža zápasu. Osemnásťročný stredný útočník sa dvoma asistenciami podieľal na pondelňajšom víťazstve Edmontonu nad Calgary 4:2.

slovakia

left justify in out

"S blížiacim sa štartom zápasu som, samozrejme, pociťoval zvýšenú nervozitu aj vzrušenie a chvíľu trvalo, kým sa to upokojilo. Ukázalo sa to v prvej tretine, v ktorej som nebol s pukom dostatočne trpezlivý a nehral som moju hru. Domnievam sa však, že sa to dalo očakávať. Prvý zápas v NHL sprevádzal značný humbug," vyhlásil podľa The Canadian Press kanadský center, ktorý strávil na ľade 21 minút a dočkal sa pochvaly aj od trénera Oilers Todda McLellana. "Myslím si, že pôsobil nebezpečne a hral dobre na oboch stranách. Utvoril si pár slušných šancí na skórovanie. Predviedol to, čo sme od neho v jeho prvom zápase aj očakávali." Asistenciou na štvrtom góle Naiľa Jakupova do prázdnej bránky sa okrem vychádzajúcej hviezdičky podieľal tiež slovenský obranca Andrej Sekera.

 

McDavid (nar. 13. januára 1997) podpísal s Edmontonom štandardnú nováčikovskú zmluvu na tri roky. Za Erie Otters v OHL v poslednom ročníku strelil 44 gólov a pridal 76 asistencií v 47 dueloch. Kanadu potiahol jedenástimi bodmi (3+8) k titulu majstrov sveta do 20 rokov 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies