NHL: McDavid podstúpi operáciu, Oilers môže chýbať až niekoľko mesiacov

NETKY.SK • 5 November 2015, 08:10 • 2 min
NHL: McDavid podstúpi operáciu, Oilers môže chýbať až niekoľko mesiacov

EDMONTON - Kanadský hokejový klub Edmonton Oilers prišiel o mladého útočníka Connora McDavida. Hviezdny nováčik si v zápase NHL proti Philadelphii Flyers zlomil kľúčnu kosť a musí podstúpiť operáciu. "Olejárom" bude chýbať podľa prvotných odhadov až niekoľko mesiacov.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal 1:44 minúty pred koncom druhej tretiny. McDavid sa rútil z ľavej strany na bránku súpera, ale po kontakte s obrancami "letcov" Brandonom Manningom a Michaelom Del Zottom stratil rovnováhu a nepríjemne narazil na zadný mantinel. Na striedačku odišiel sám a zostal do konca tretiny sedieť medzi spoluhráčmi, ale do zápasu sa už nevrátil.

Zlomeninu ľavej kľúčnej kosti potvrdil v stredu generálny manažér Edmontonu Peter Chiarelli. "Bude nám dlho chýbať. Nehovoríme o týždňoch, ale o mesiacoch. Nevieme konkrétny časový rámec, ale bude to veľmi dlho. Connor je však veľmi silný, mentálne aj fyzicky. Je stále vo vývoji, a preto verím, že sa vráti na ľad ešte silnejší," uviedol Chiarelli.

 

"Bola to normálna hokejová situácia. Ako vždy išiel priamočiaro, vo veľkej rýchlosti a odvážne smerom do bránky. Tam sa dostal do kontaktu s protihráčmi. Neviem či stratil rovnováhu, v každom prípade to bolo nešťastné," opísal nepríjemný moment tréner Oilers Todd McLellan.

 

Osemnásťročný McDavid, ktorý bol tohtoročnou draftovou jednotkou, mal skvelý vstup do NHL. V 13 zápasoch nazbieral 12 bodov za 5 gólov a 7 asistencií a stal sa najlepším nováčikom mesiaca október.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies