NHL: McDavid bude v ďalšej sezóne kapitánom Edmontonu

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 17:54 • 2 min
NHL: McDavid bude v ďalšej sezóne kapitánom Edmontonu

EDMONTON - Vychádzajúca hviezda kanadského hokeja útočník Connor McDavid pravdepodobne bude od úvodu nasledujúcej sezóny kapitánom klubu zámorskej NHL Edmonton Oilers.

slovakia

left justify in out

Po skončení základnej časti NHL o tom informoval generálny manažér "olejárov" Peter Chiarelli. Edmonton, ktorý nepostúpil do play-off, v ročníku 2015/2016 nemal stáleho kapitána a v tejto funkcii sa striedali Jordan Eberle, Andrew Ference, Taylor Hall a Ryan Nugent-Hopkins.


McDavid sa tak stane najmladším hráčom v profilige, ktorý bude dlhodobo vykonávať túto funkciu. Kanadský mladík iba v januári oslávil 19. narodeniny. Zatiaľ najmladším stálym kapitánom bol Vincent Lecavalier, ktorý v marci 2000 vo veku 19 rokov a 315 dní absolvoval svoj prvý súboj s "céčkom" na drese.

 

McDavid bude mať v prvej polovici októbra 2016 iba 19 rokov a približne 270 dní. Absolútne najmladším kapitánom v klube NHL bol od januára do mája 1984 Brian Bellows, ktorý však len zastupoval zraneného Craiga Hartsburga v klube Minnesota North Stars. V zámorskej NHL ako najmladšieho stáleho kapitána uvádzajú Gabriela Landeskoga z Colorada - do funkcie ho síce vymenovali vo veku 19 rokov a 286 dní, ale prvý súboj s "céčkom" odohral až po dvadsiatke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona