Martin Brodeur ukončil svoju bohatú kariéru: Teším sa na novú kapitolu

NETKY.SK • 29 Január 2015, 17:48 • 2 min
Martin Brodeur ukončil svoju bohatú kariéru: Teším sa na novú kapitolu

NEW YORK - Kanadský hokejový brankár Martin Brodeur ukončil profesionálnu kariéru.

slovakia

left justify in out

Brodeur oznámil svoje rozhodnutie na štvrtkovom stretnutí s médiami. "Toto je skvelý deň. Odchádzam s obrovským úsmevom. Teším sa, že môžem odštartovať novú kapitolu vo svojej hokejovej kariére. Je to niečo, o čom som vždy rozmýšľal," cituje nhl.com úspešného gólmana. Iba v závere uplynulého roka pritom podpísal s "blusmenmi" ročný kontrakt a odchytal za nich sedem duelov s tromi víťazstvami a s priemerom 2,87 inkasovaných gólov na zápas. Rekordér v počte víťazstiev v histórii NHL posilnil Blues 3. decembra po zranení Briana Elliotta, ktorého z akcie vyradili problémy s kolenom. Po jeho návrate sa však Brodeur stal až brankárskou trojkou a uplynulé dva týždne požiadal vedenie St. Louis o uvoľnenie, aby zvážil svoje ďalšie pokračovanie v kariére.
      

Pri rozhodovaní o budúcnosti mu podľa vlastných slov pomohla rodina a priatelia. "St. Louis má dvoch dobrých a zdravých brankárov. Vedel som, že bude pre mňa náročné dostať sa pri nich do hry. Dospel som preto k názoru, že teraz nastal správny čas na ukončenie kariéry. Potreboval som chvíľu voľno, ísť domov a pohovoriť si s ľuďmi, ktorým verím," vysvetlil Brodeur.
      

Počas svojej kariéry 21 sezón obliekal dres New Jersey Devils, s ktorým trikrát získal Stanleyho pohár (1995, 2000, 2003). V lete sa však nedohodli na ďalšej spolupráci, pretože brankárskou jednotkou sa stal Corey Schneider. "Sú to nezabudnuteľné roky, v klube som mal obrovskú podporu. Prežil som nesmierne emotívny večer, keď som minulý rok v apríli odchytal za New Jersey posledný zápas." Nie je však vylúčené, že sa Brodeur v budúcnosti vráti do organizácie Devils. Generálny manažér New Jersey Lou Lamoriello pre zámorské médiá skôr prezradil, že hovoril s Brodeurom, ako aj s generálnym manažérom Blues Dougom Armstrongom o možnosti, že prevezme funkciu vo vedení klubu a túto myšlienku podporil. Lamoriello však súčasne tvrdí, že Brodeur má dvere otvorené. "Mohol prísť aj k nám. Marty je však veľmi čestný a lojálny človek. Blues mu dali šancu, a preto im teraz pomôže. Ja však verím, že sa raz vráti do organizácie Devils," povedal Lamoriello pre periodikum NJ Advance Media.
      

Brodeur vychytal v NHL 691 víťazstiev a rekord drží aj v počte shutoutov, ktorých nazbieral 125. Posledné čisté konto vychytal Brodeur 29. decembra proti Coloradu Avalanche, ktoré trénuje bývalý skvelý brankár Patrick Roy. Brodeur v minulosti prekonal v počte víťazstiev práve Royov rekord. Na konte ich má Roy 551 a je v tabuľkách na 2. mieste. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies