NHL: Marko Daňo z Chicaga do Winnipegu, Cheveldayoff v ňom vidí veľký potenciál

NETKY.SK • 26 Február 2016, 12:40 • 2 min
NHL: Marko Daňo z Chicaga do Winnipegu, Cheveldayoff v ňom vidí veľký potenciál

WINNIPEG - Slovenský hokejista Marko Daňo by sa mal po čerstvej výmene z Chicaga do Winnipegu pripojiť k novým spoluhráčom v piatok pred sobotným zápasom Jets v Pittsburghu.

slovakia

left justify in out

"Ide o mladého hráča, ktorý zapadá do smeru, akým sa chceme uberať. Je nebojácny a môže hrať v ktoromkoľvek útoku. Samozrejme, všetci mladí si musia vybojovať miesto v niektorej z vyšších formácií, ale mal som to šťastie vidieť zopár jeho minulosezónnych zápasov v Columbuse a videl som, čoho je schopný," uviedol na oficiálnom webe Winnipegu generálny manažér "tryskáčov" Kevin Cheveldayoff, ktorý v októbri 2014 priviedol do klubu iného Slováka - brankára Petra Budaja. Ten napokon nedchytal za Jets ani jeden duel a medzičasom už patrí Los Angeles.

Dvadsaťjedenročný Daňo sa stal hráčom Chicaga koncom júna 2015. Za Blackhawks stihol rodák z rakúskeho Eisenstadtu odohrať 13 duelov s bilanciou 1 gól a 1 asistencia. Na farme v AHL pridal za Rockford 34 štartov (4+19). V minulosti v Columbuse nazbieral 35 stretnutí najlepšej profiligy a na jeho konte je dovedna 48 súbojov (9+14). "Je nadšený možnosťou byť súčasťou našej organizácie a šancou hrať," doplnil Cheveldayoff, ktorý v rámci trejdu poslal do Chicaga svojho doterajšieho kapitána Andrewa Ladda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies