NHL: Marko Daňo možno začne novú sezónu v prvom útoku Chicaga

NETKY.SK • 2 September 2015, 16:15 • 2 min
NHL: Marko Daňo možno začne novú sezónu v prvom útoku Chicaga

CHICAGO - Slovenský útočník Marko Daňo možno zažije premiéru ako hrom vo farbách Chicaga v zámorskej hokejovej NHL. Podľa oficiálneho portálu kanadsko-americkej profiligy NHL.com by stále iba 20-ročný odchovanec Dukly Trenčín mohol začať sezónu 2015/2016 v elitnej formácii po boku krajana Marián Hossu a s centrom Jonathanom Toewsom.

slovakia

left justify in out

Reprezentant SR Marko Daňo sa stal súčasťou kádra "jastrabov" koncom júna príchodom z konkurenčného Columbusu v rámci veľkej výmeny medzi oboma mužstvami. "Marko Daňo sa už v júlovom kempe mladíkov ukázal vo veľmi dobrom svetle," uvádza sa v správe na web NHL.

 

V elitnej formácii by slovenský mladík mohol nahradiť útočníka Patricka Kana, ktorého v auguste preverovala polícia pre údajný sexuálny incident. Hráča Chicaga obvinila 26-ročná žena zo sexuálneho útoku. V ostatných dňoch je na túto tému podozrivé ticho, no šušká sa o možnom odchode hviezdneho hokejistu.

 

"Marko Daňo za posledné roky nabral svalstvo a je dostatočne zručný na to, aby patril medzi najlepších útočníkov Chicaga. Má 20 rokov, no nebojí sa strieľať góly," píše sa na webe profiligy. Mladý slovenský hokejista upútal na seba pozornosť vo svojej premiérovej sezóne v NHL, keď v ročníku 2014/2015 odohral za Columbus 35 duelov s bilanciou 8 gólov a 13 asistencií. Koncom júna bol súčasťou výmeny siedmich hráčov medzi Blue Jackets a Blackhawks.

 

Okrem Daňa si v Chicagu veľa sľubujú aj od ďalších nových mien v kádri "jastrabov" - krídelníka Artemija Panarina či centra Nicka Schmaltza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona