NHL: Marko Daňo je nádejou pre budúcnosť Columbusu

NETKY.SK • 29 September 2014, 14:29 • 2 min
NHL: Marko Daňo je nádejou pre budúcnosť Columbusu

OHIO - Slovenský hokejový útočník Marko Daňo stále bojuje v klube zámorskej NHL Columbus Blue Jackets o miesto v prvom tíme pred štartom novej sezóny v kanadsko-americkej profilige. Devätnásťročný rodák z rakúskeho Eisenstadtu by si rád vybojoval pozíciu v NHL hneď od začiatku a pripísal si premiérové štarty v tejto prestížnej súťaži.

slovakia

left justify in out

Daňo po pôsobení v mužstve Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava odišiel do zámoria v polovici marca a skúsenosti s novým herným štýlom naberal vo farmárskej AHL v mužstve Springfield Falcons. "NHL je iná súťaž ako KHL. Rozdielna je veľkosť hracej plochy, ľad je omnoho menší a všetko sa deje oveľa rýchlejšie. V tomto sa musím prispôsobovať asi najviac," cituje Fox Sports Ohio mladého hokejistu, ktorého si Blue Jackets vybrali v minuloročnom drafte nováčikov v 1. kole z 27. miesta. "Po príchode do zámoria musel zmeniť životosprávu a po absolvovaní patričného programu trochu schudol a nabral svalovú hmotu," prezradil o slovenskom mladíkovi generálny manažér klubu Jarmo Kekalainen.

 

Marko Daňo verí, že táto zmena mu pomôže a stane sa z neho hokejista zaujímavý pre zámorskú súťaž, užitočný v útoku aj v obrane. "Dokážem vybojovať a podržať puk. Aj keď nie som vysoký, mám silné nohy a to mi pomáha. Mám prehľad o spoluhráčoch. Myslím si, že budem kvalitný tvorca hry," poznamenal slovenský mladík. 

 

Daňov kouč počas turnaja mladíkov v Traverse City či na farme v Springfielde Jared Bednar ocenil pokrok odchovanca trenčianskeho hokeja v zámorí a dodal: "Je to tichý chlapec, za neho hovorí jeho prejav na ľade." 

 

Ani v prípravných dueloch seniorského mužstva Columbusu pred novým ročníkom sa Slovák nestratil, v dvoch stretnutiach si pripísal dve asistencie a dostal šancu aj v špeciálnych formáciách. "Veľa skúseností v danej oblasti som nazbieral už v národných výberoch na svetových šampionátoch - juniorskom aj seniorskom. V Bratislave som síce veľa nehrával, no po príchode do Springfieldu som dostal šancu. Teraz sa snažím čo najrýchlejšie prispôsobiť a zlepšiť v rôznych herných činnostiach. Veľmi rýchlo sa od spoluhráčov učím o fungovaní celej organizácie," opisuje svoj pohľad Marko Daňo a na jeho adresu pridal pár ďalších slov aj manažér Kekalainen: "Predsezónne obdobie mu zatiaľ vychádza. Ukázal presne to, čo od mladého hráča očakávame. Je dobrou nádejou pre náš klub." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies