NHL: Marinčin na dobrej ceste prebojovať sa do kádra Toronta

NETKY.SK • 25 September 2015, 13:01 • 2 min
NHL: Marinčin na dobrej ceste prebojovať sa do kádra Toronta

TORONTO - Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin v súčasnosti bojuje o miesto v zostave mužstva zámorskej NHL Toronto Maple Leafs a podľa portálu TheStar.com je na dobrej ceste získať pozíciu v tretej defenzívnej dvojici.

slovakia

left justify in out

Mladého košického beka získali "javorové listy" z konkurenčného Edmontonu koncom júna a Marinčin bol prvý hráč, ktorého do mužstva dotiahol nový kouč Toronta Mike Babcock. Dvadsaťtriročný zadák má za sebou dve nekompletné sezóny v organizácii Oilers, v roku 2014 si zahral na ZOH v Soči i seniorských majstrovstvách sveta. S príchodom kormidelníka Babcocka určite nastanú v Toronte zmeny v hernom štýle a Marinčin by mal byť ich súčasťou. "Snažím sa čo najlepšie korčuľovať, čo mi stále viac umožňuje hrať jednoducho a užívať si hokej," poznamenal slovenský obranca.

 

Hokejový rast mladého beka mali v Edmontone "pod palcom" o čosi skúsenejší spoluhráči Jeff Petry či Mark Fayne. "Obaja mi dosť pomohli. Na ľade aj mimo neho sa snažili viesť ma správnym smerom. Dosť to pre mňa znamenalo," myslí si Marinčin, ktorý mal v národnom mužstve počas olympijského turnaja v Soči jedného z najlepších "učiteľov". Inak sa nedá nazvať spolupráca so Zdenom Chárom. Po tejto skúsenosti košický rodák priznal, že počas ZOH sa v blízkosti Cháru snažil ako špongia nasať všetky nové informácie - sledovaním kapitána Bostonu na ľade i diskusiami s ním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona