NHL: Marián Hossa rozmýšľa aj o konci kariéry

NETKY.SK • 22 Január 2014, 11:41 • 2 min
NHL: Marián Hossa rozmýšľa aj o konci kariéry

CHICAGO - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa už dostal aj k úvahám o možnom konci aktívnej hráčskej kariéry, no stále naň nie je pripravený. Tridsaťpäťročný krídelník podľa denníka Chicago Tribune uviedol, že kým na ľade dokáže držať krok s mladšími hráčmi, dovtedy bude hrať.

slovakia

left justify in out

"Takéto úvahy sa vynárajú v mysli počas dlhej sezóny, najmä počas série zápasov u súperov, keď má dosť času na rozmýšľanie. Hrať budem dovtedy, kým ma bude hokej baviť a nebudem zaostávať za mladšími hokejistami. Uvidíme, ako dlho to ešte bude," povedal Marián Hossa, ktorý má na svojom konte už 1064 duelov v NHL s bilanciou 454 gólov a 523 asistencií. V play-off pridal 152 štartov a v nich 43 presných zásahov a 70 gólových prihrávok. V rokoch 2010 a 2013 získal cenný Stanleyho pohár a dovedna päťkrát sa predstavil v Zápase hviezd NHL.

Jednej z opôr klubu Chicago Blackhawks to sype aj v tejto sezóne, keď v 46 stretnutiach dosiahla 20 gólov a 22 asistencií. Marián Hossa je najproduktívnejším Slovákom v NHL v ročníku 2013/2014. "Keď sa obzriem po šatni, vidím mnoho hráčov, ktorí dokážu dávať góly, preto sa nemusím báť. Keď som sem prišiel, snažil som hrať dobre v útoku a plniť si pritom aj defenzívne povinnosti. Podarilo sa mi to a som si istý, že v šatni je mnoho mladých hokejistov, ktorí to môžu napodobniť. Ja sa budem snažiť ísť príkladom. Budem veľmi rád, ak v tomto smere niekomu pomôžem," povedal rodák zo Starej Ľubovne. 

Marián Hossa pre Chicago Tribune ďalej uviedol, že viac ako slovami chce pomáhať aktívne priamo na ľade. "Ak mám povedať pravdu, nehovorím veľa. Snažím sa predvádzať moju hru a ak niekto niečo okuká, bude to skvelé. Nie som ten typ, ktorý by prišiel za niekým a začal ho niečo učiť," uviedol slovenský hokejista, ktorému plynie piaty rok z dlhodobej 12-ročnej zmluvy s Blackhawks. Mariána Hossu v minulosti trápili viaceré zranenia - mal problémy s ramenom, otrasom mozgu či v oblasti chrbta. "Snažím sa starať o svoje telo najlepšie, ako viem. Uvedomujem si, že mladší už nebudem. Pre staršieho hráča, ktorým som, je dôležitý oddych aj regenerácia. Musím sa správať rozumne na ľade aj mimo neho," dodal skúsený slovenský útočník. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies