NHL: Marián Hossa opäť prvou hviezdou!

NETKY.SK • 20 Január 2014, 07:32 • 2 min
NHL: Marián Hossa opäť prvou hviezdou!

CHICAGO - Hokejisti Chicaga zvíťazili v nedeľňajšej repríze minulosezónneho finále zámorskej NHL nad Bostonom 3:2 po samostatných nájazdoch, keď ten rozhodujúci premenil americký krídelník Patrick Kane.

slovakia

left justify in out

V drese držiteľa Stanleyho pohára sa v 5. min strelecky presadil Slovák Marián Hossa, ktorý k úvodnému gólu stretnutia pridal aj druhé ocenenie prvej hviezdy zápasu po sebe. Tento honor si vyslúžil aj za svoj výkon v piatkovom dueli s Anaheimom.

Pri prehre Caroliny s Tampou Bay 3:5 bol domáci obranca Andrej Sekera na ľadovej ploche pri všetkých inkasovaných góloch svojho mužstva - jednom v oslabení a štyroch v hre piatich proti piatim. Okrem štyroch "mínusiek" zaznamenal aj dve trestné minúty a tri strelecké pokusy. Za Lightning nenastúpil útočník Richard Pánik. 

Hokejisti tímu New York Rangers rozhodli o svojom triumfe nad Washingtonom už v I. tretine, ktorú vyhrali 3:0. V 59. sekunde druhej časti síce skorigoval topkanonier súťaže Alexander Ovečkin, pre ktorého to bol už 35. gól v tejto sezóne, no konečnú podobu výsledku dal vzápätí Ryan Callahan. "Jazdci" sú aktuálne na 2. mieste v tabuľke Metropolitnej divízie, Capitals sú až na 5. priečke. 

Sumáre nedeľňajších zápasov zámorskej hokejovej NHL: 

Chicago - Boston 3:2 po sam. nájazdoch (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0) 
Góly: 5. MARIÁN HOSSA (Sharp, Hjalmarsson), 30. Bollig (Krüger, Keith), rozhodujúci sam. nájazd P. Kane - 20. Marchand (P. Bergeron, McQuaid), 21. Marchand (R. Smith, J. Boychuk) 
Marián Hossa odohral 22:34 min a okrem gólu zaznamenal dovedna päť striel, Michal Handzuš (obaja Chicago) absolvoval 13:49 min a trikrát ohrozil brankára súpera, Zdeno Chára (Boston) strávil na ľade 28:08 min a pripísal si jeden plusový bod 



Carolina - Tampa Bay 3:5 (0:3, 2:2, 1:0) 
Góly: 22. Siomin (E. Staal), 26. E. Staal, 47. Hainsey (Liles, Tlustý) - 7. Barberio (Killorn, Palát), 8. Palát (St. Louis, T. Johnson), 16. Kučerov (Tom Pyatt, R. Malone), 21. Purcell (Gudas, Matthew Carle), 29. Barberio (Brewer, Palát) 
Andrej Sekera (Carolina) odohral 21:02 min a k trom strelám a dvom trestným minútam pridal štyri mínusové body, Richard Pánik (Tampa Bay) nehral 

New York Rangers - Washington 4:1 (3:0, 1:1, 0:0) 
Góly: 2. Rick Nash, 17. Rick Nash (B. Richards, McDonagh), 18. Stepan (Del Zotto, Girardi), 23. R. Callahan (D. Moore, McDonagh) - 21. Ovečkin (M. Green, Nicklas Bäckström) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies