NHL: Manažéri klubov preberú možné zmeny v profilige

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 13:00 • 2 min
NHL: Manažéri klubov preberú možné zmeny v profilige

BOCA RATON - Hlavným bodom marcového stretnutia generálnych manažérov klubov zámorskej hokejovej NHL na Floride budú rokovania o možných zmenách vo formáte predĺžení či posudzovanie sporných situácií videorozhodcom.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia jednotlivých mužstiev posúdia prípadné zníženie počtu hokejistov na ľade v predĺžení, podľa predbežného návrhu by za každé mužstvo mohli hrať namiesto štyroch korčuliarov len traja. V hre je aj dlhšie predĺženie, na začiatku ktorého by boli na oboch stranách piati hokejisti vrátane brankára a po uplynutí istého času by nútene klesol ich počet o jedného. Taký model v aktuálnej sezóne testujú v AHL. Z 221 zápasov bez víťaza v riadnom hracom čase padlo rozhodnutie v predĺžení v takmer 77 percentách prípadov, predtým to bolo len niečo cez 35 percent. Generálny manažér tímu Detroit Red Wings Ken Holland je zástancom zmeny. "Uvedomujeme si, že nájazdy musíme zachovať, no radi by sme videli vyšší podiel rozhodujúcich zásahov už v predĺžení," uviedol Holland.

 

Naplánovaná je aj diskusia o využití videorozhodcu v prípade, ak pri strelenom góle existuje podozrenie na nedovolené bránenie gólmana súpera. Touto témou sa GM zaoberali už na predchádzajúcom mítingu, no voči tejto prípadnej novinke panuje odpor medzi zástupcami klubov. Podľa Kena Hollanda by takéto verdikty boli necitlivé. "V tejto otázke neexistuje len biela a čierna farba, často ide o ich prienik," povedal zástupca Red Wings.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies