NHL: Malkin už trénoval, zatiaľ bezkontaktne

NETKY.SK • 7 Február 2017, 07:47 • 2 min
NHL: Malkin už trénoval, zatiaľ bezkontaktne

PITTSBURGH - Ruský hokejový útočník v službách Pittsburghu Jevgenij Malkin sa vrátil do tréningového procesu svojho tímu, ale jeho návrat na ľad NHL sa zatiaľ výraznejšie nepriblížil.

slovakia

left justify in out

Malkin mal na pondelkovom tréningu "tučniakov" na sebe dres, ktorý ho neoprávňoval zaradiť sa do kontaktných činností so spoluhráčmi. Kreatívny center utorkový zápas proti Calgary určite nestihne a pre zranenie v dolnej časti tela vynechá už piaty súboj v rade. Malkin v tejto sezóne nazbieral už 54 bodov za 22 gólov a 32 asistencií, ale v rozlete ho zastavilo zranenie z 24. januára a súboja proti St. Louis.


"Na tréningu bol silný, už len jeho účasť bola povzbudzujúca pre celé mužstvo. Ďalším krokom na ceste k návratu bude zaradenie sa do kontaktnej hry. Jeho progres oproti mnulým dňom je už teraz zrejmý," povedal o Malkinovi tréner Penguins Mike Sullivan. "Dobre som si zakorčuľoval. Je skvelé byť opäť so spoluhráčmi na tréningu. Vyskúšal som si pár cvičení a zahral si aj časť presilovky. Chcem byť čo najskôr späť v plnej pripravenosti, ale musím to brať deň po dni. Ešte nie som úplne fit," uviedol 30-ročný rodák z Magnitogorska Malkin na webe NHL.


Mohutný Rus má v tejto sezóne bodový priemer 1,15 na zápas. Je to jeho najlepší štatistický počin tohto druhu od sezóny 2013/2014, keď v 60 zápasoch mal priemer 1,20.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies