NHL: Majitelia klubov budú v stredu hlasovať o kolektívnej zmluve

NETKY.SK • 9 Január 2013, 11:43 • 2 min
NHL: Majitelia klubov budú v stredu hlasovať o kolektívnej zmluve

NHL Majitelia klubov budú v stredu hlasovať o kolektívnej zmluve - Hokej Majitelia klubov zámorskej hokejovej NHL budú v stredu hlasovať o schválení novej desaťročnej kolektívnej zmluvy, na ktorej sa dohodli s predstaviteľmi Hráčskej únie NHLPA. Ak návrh

slovakia

left justify in out

imgMajitelia klubov zámorskej hokejovej NHL budú v stredu hlasovať o schválení novej desaťročnej kolektívnej zmluvy, na ktorej sa dohodli s predstaviteľmi Hráčskej únie NHLPA.
      Ak návrh podporí väčšina, čo sa zrejme stane, zámorská profiliga sa posunie o krok bližšie k ukončeniu dlhej výluky, ktorá trvá už od 16. septembra. Zmluva čaká na odsúhlasenie aj na strane vyše 700 členov NHLPA.
      Ak nepríde k žiadnym problémom, proces ratifikácie by mal byť hotový do soboty a na druhý deň by mali odštartovať tréningové kempy. Potom by nasledovala 48-zápasová sezóna, ktorá pravdepodobne odštartuje 19. januára.
      "Nepotrebujeme podpísaný dokument na schválenie tohto procesu. Potrebujeme podpísanú dohodu o otvorení kempov. Cieľom je získať ju do soboty, aby sme v nedeľu mohli odštartovať," pre agentúru AP to uviedol zástupca komisára NHL Bill Daly.
      Obe strany sa na znení novej kolektívnej zmluvy dohodli v nedeľu po 112 dňoch od začiatku výluky. Sezóna mala pôvodne odštartovať 11. októbra. Vedenie ligy doteraz zrušilo 480 zápasov i marketingové ťaháky All-stars víkend a zápas pod holým nebom Winter Classic.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona