NHL: Luongo zažil šok a vracia sa na Floridu

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 08:52 • 2 min
NHL: Luongo zažil šok a vracia sa na Floridu

VANCOUVER - Hokejový brankár Roberto Luongo je opäť hráčom Floridy. Po ôsmich sezónach vo Vancouveri ho Canucks vymenili späť do klubu, z ktorého ho získali.

slovakia

left justify in out

Západokanadský klub získal ako náhradu talentovaného Jacoba Markströma a centra Shawna Matthiasa. O odchode Luonga z Vancouveru sa špekulovalo už po minulej sezóne, vtedy napokon Canucks uvoľnili Coryho Schneidera do New Jersey. Kanadský gólman nedostal šancu v minulotýždňovom zápase Heritage Classic proti Ottawe a opäť sa začalo diskutovať o jeho výmene.

"Nečakal som výmenu. Som však šťastný za seba i moju rodinu. Nemôžem sa však ubrániť smútku, že opúšťam Vancouver," vyhlásil podľa zámorských médií Luongo, ktorý za Panthers chytal v rokoch 2000 až 2006. Potom sa na osem rokov stal hráčom Canucks. V tejto sezóne nastúpil v 42 stretnutiach, v ktorých mal 91,7 % úspešnosť zákrokov a priemerne v nich inkasoval 2,38 gólu. "Roberto je jedným z elitných ligových brankárov a my ho vítame späť na južnej Floride. Na najbližšie sezóny by sme mali mať vyriešenú brankársku otázku," vyjadril sa generálny manažér Panthers Dale Tallon. Luongo vytvorí na Floride dvojicu s Timom Thomasom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies