NHL: Lundqvist udržal Rangers v boji o titul, séria sa sťahuje do LA

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 07:14 • 2 min
NHL: Lundqvist udržal Rangers v boji o titul, séria sa sťahuje do LA

NEW YORK - Hokejisti New Yorku Rangers sa udržali v hre o Stanleyho pohár, keď po stredajšom víťazstve 2:1 nad Los Angeles znížil stav finálovej série na 1:3. Kings budú mať druhý mečbal na zopakovanie triumfu z roku 2012 v piatok na vlastnom ľade v Staples Centre.

slovakia

left justify in out

"Toto víťazstvo pre nás veľa znamená. Na našom výkone môžeme stavať aj v ďalších stretnutiach, budeme oveľa sebavedomejší. Nebol to síce náš najlepší duel, ale dosiahli sme, čo sme potrebovali," uviedol obranca Rangers Anton Stralman. 

 

V stredu sa v úvode duelu opakoval scenár z prvých dvoch súbojov v Los Angeles. Rangers strelili prvé dva góly a Kings sa snažili doťahovať, čo sa im na rozdiel od minulých pokusov tentoraz nepodarilo, keď im stál v ceste skvelý Henrik Lundqvist. Švéd predviedol 40 úspešných zákrokov a fanúšikovia v Madison Square Garden nadšene skandovali jeho meno. Kings vyhrali na strely 41:19. "Dnes som sa cítil skvele, rovnako to však bolo aj v predchádzajúcich dueloch. Kings boli neustále pri bránke, mali veľa dorážok a šancí. Niekedy vás to trafí, inokedy potrebujete aj šťastie. Za všetkým je však tvrdá práca. Boli sme už v podobnej situácii a vedeli sme, čo máme robiť. Chceli sme vyhrať pred našimi fanúšikmi, čo sa nám podarilo," skonštatoval Henrik Lundqvist. 

 

Los Angeles nevyužilo možnosť stať sa prvým tímom od roku 1998, ktorý vyhrá finále bez prehry. Rangers teraz zasa majú možnosť byť druhým mužstvom histórie, ktoré v boji o trofej zvládne obrat z 0:3 na 4:3. Kings už niečo podobné tento rok zažili, keď otočili sériu so San Jose. "Nie je to nemožné, pokúsime sa o to. Oni to zvládli, mohlo by sa to podariť aj nám," povedal Lundqvist. Od roku 2008 hrozil koniec série pre Rangers v domácom prostredí ôsmykrát v rade, domáci sa mu vždy vyhli, čo je nový rekord ligy. O jedno stretnutie prekonali doterajšie maximá Detroitu (1934 - 1940 a 1949 - 1955) a Montrealu (1941 - 1950). V tejto sezóne Lundqvist a spol. vyhrali piaty súboj, ktorý mohol pre nich znamenať koniec ročníka. V prvom kole uspeli v siedmom zápase série s Philadelphiou, v druhom zasa uspeli v stretnutiach číslo päť, šesť a sedem proti Pittsburghu. V Madison Square Garden vyhrali aspoň domáci aspoň jeden súboj v pätnástich sériách play-off v rade, čím vyrovnali ligový rekord. "V rozhodujúcich chvíľach sezóny potrebujeme, aby bol Henrik Lundqvist skvelý. Dnes to predviedol a bol neuveriteľný," uviedol útočník Rangers Rick Nash. 

 

V 8. min tečoval Benoit Pouliot strelu obrancu Johna Moora. O góle sa dlhšie diskutovalo, keďže Pouliotova hokejka bola vo výške na hranici pravidiel. Séria brankára Jonathana Quicka bez inkasovaného gólu sa vtedy zastavila na hodnote 123 minút a 1 sekunda. 

 

V druhej tretine sa presadil z dorážky Martin St. Louis. Potom však chybil na útočnej modrej Dan Girardi, zlomil hokejku a kapitán Kings Dustin Brown po sóle znížil. Hráči Los Angeles začali na ľade dominovať, ale nedokázali prekonať brankára Henrika Lundqvista. Pri strele Mariána Gáboríka pomohla Lundqvistovi konštrukcia bránky, v ďalších dvoch prípadoch zasa vyškrabali puk spred čiary obetavo hrajúci hokejisti Rangers. V tretej tretine vyhrali Kings na strely 15:1, v bránke domácich však čaroval švédsky gólman. "V tretej tretine nás poriadne zatlačili. Našťastie sa nám podarilo ubrániť náskok," skonštatoval Derek Stepan. 

 

Marián Gáborík odohral v zápase 16:55 min, počas ktorých dvakrát ohrozil bránku súpera. Súboj číslo päť bude v piatok už 93. v tohtoročnom play-off, čo je nový rekord v počte zápasov vo vyraďovacej časti v jednej sezóne. V roku 1991 sa hralo 92 duelov. Kings nastúpia v piatok už na svoj 26. súboj v play-off 2014 a vyrovnajú doterajšie maximá Philadelphie z roku 1987 a Calgary z roku 2004. 

Výsledok štvrtého finále Stanleyho pohára v hokeji (hrá sa na 4 víťazstvá): 
New York Rangers - Los Angeles 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) - stav série: 1:3 
Góly: 8. Pouliot (Moore, Brassard), 27. St. Louis (Kreider, Stepan) - 29. D. Brown 
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: O´Halloran, McCauley - Amell, Kovachik, 18 006 divákov 
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 16:55 min, mal 2 strely 
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies