NHL: Lundqvist sa vracia, Rangers s ním počítajú na play-off

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 13:11 • 2 min
NHL: Lundqvist sa vracia, Rangers s ním počítajú na play-off

NEW YORK - Henrik Lundqvist je na ceste späť na súťažný ľad hokejovej NHL. Brankárskej jednotke New Yorku Rangers dovolili lekári trénovať mesiac po maródke s cievnym zranením krku.

slovakia

left justify in out

Švéd sa zranil 31. januára, keď ho trafil do krku puk z hokejky Brada Malona z Caroliny. Zápas dochytal a nastúpil aj na ďalší proti Floride o dva dni neskôr. Lekárom sa však neskôr priznal, že sa mu točila hlava. Až ďalšie testy odhalili rozsah poškodenia ciev.

 

Lundqvist zatiaľ na tréningovom ľade čelil iba nízkym strelám. "Do konca základnej časti nám zostáva nejakých desať zápasov. Ak z nich odchytá päť či šesť, bude to podľa mňa stačiť, aby sa pripravil na play-off. Možno mu to v porovnaní s minulým rokom ešte pomôže. Bude psychicky aj fyzicky oddýchnutý," uvažoval podľa NHL.com tréner vlaňajšieho finalistu Stanleyho pohára Alain Vigneault.

 

Henrik Lundqvist mal v 39 zápasoch tejto sezóny priemer 2,25 inkasovaného gólu s úspešnosťou zásahov 92,2 percenta. Počas výpadku ho viac ako zdatne zastúpil Cam Talbot.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona