NHL: Lundqvist musí pauzovať, nechce ohrozovať svoj život

NETKY.SK • 9 Február 2015, 15:54 • 2 min
NHL: Lundqvist musí pauzovať, nechce ohrozovať svoj život

NEW YORK - Ak by švédsky hokejový brankár Henrik Lundqvist pokračoval v chytaní a ďalej nastupoval na zápasy NHL v drese New Yorku Rangers, riskoval by mozgovú príhodu.

slovakia

left justify in out

Lundqvist musí pre poškodenie ciev pauzovať najmenej štyri až šesť týždňov. "Hokej by bolo teraz veľmi riskantný. Musím počúvať lekárov a nie ohrozovať svoje zdravie. Síce sa cítim dobre, ale stopercentné to nie je," priznal v rozhovore pre New York Post Lundqvist.

 

Švédsku jednotku "jazdcov" pred vyše týždňom v súboji s Carolinou trafil do krku prudko vystrelený puk z hokejky Brada Malona. Duel síce dochytal, rovnako nastúpil aj minulý pondelok pri výhre 6:3 proti Floride. Lekárom však neskôr priznal, že sa mu točila hlava. V stredu ho už tréneri nepostavili do bránky na zápas s Bostonom, ktorý odchytal Cam Talbot. 

 

O Lundqvista sa momentálne stará tím špecialistov. "Ak by som hral ďalej, bolo by veľké riziko mŕtvice. Potrebujem sa preto uistiť, že bude všetko v poriadku. Predsa len, nie je to boľavé rameno či lakeť. Chytať budem až vtedy, keď budem stopercentne zdravý," dodal Lundqvist. 

V bránke Rangers budú teraz dostávať šancu Cam Talbot a MacKenzie Skapski. Informácie zverejnil web New Yorku Post. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies