NHL: Luc Robitaille má v Los Angeles sochu

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 12:08 • 2 min
NHL: Luc Robitaille má v Los Angeles sochu

LOS ANGELES - Najlepší strelec v histórii Los Angeles Kings Luc Robitaille sa po Waynovi Gretzkom stal druhým hokejistom spomedzi slávnych kalifornských športovcov, ktorý má sochu na Námestí Star Plaza pred halou Staples Center.

slovakia

left justify in out

Bronzovú nepodobneninu 49-ročného šéfa obchodných operácií Kings odhalili pred zápasom s Pittsburghom Penguins.

 

"Nechcel som sochu vidieť pred odhalením. Chcel som sa nechať prekvapiť. Povedal som, ukážte to mojej manželke a keď ona bude súhlasiť, tak je to v poriadku," povedal pre nhl.com Robitaille na ceremónii, na ktorú prišli aj hokejové legendy Gretzky, Mario Lemieux, či Rob Blake. Robitaille sa v príhovore poďakoval všetkým spoluhráčom, s ktorými počas kariéry hral a pripomenul, že bez nich by nikdy nedosiahol úspech a nedostal by sa do Siene slávy. Zo Slovákov si po boku najlepšieho kanoniera spomedzi ľavých krídelníkov NHL všetkých čias zahrali Jozef Stümpel a Žigmund Pálffy.

 

V NHL sa Robitaille preslávil s číslom 20. V základnej časti odohral rodák z Montrealu v dresoch Kings, Pittsburghu Penguins, New Yorku Rangers a Detroitu Red Wings 1431 zápasov, v ktorých stelil 668 gólov a zaznamenal 1394 bodov. V play off odohral 159 duelov, strelil v nich 58 gólov a pridal 69 asistencií. Z 20 sezón odohral za Los Angeles 14 v troch rôznych etapách. V drese Kings kariéru začal v ročníku 1986-1987 a v sezóne 2005-2006 ju v kalifornskom klube aj ukončil. Robitaille je siedmou ocenenou osobnosťou na Star Plaza. Okrem neho tam majú sochu aj Gretzky (od roku 2002), basketbalista Magic Johnson (2004), boxerista Oscar De La Hoya (2008), slávny komentár a hlásateľ Chick Hearn (2010) a ďalší basketbalisti Jay West (2011) a Kareem Abdul-Jabbar (2012).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies