NHL: Los Angeles Kings podpísali zmluvu s Černákom

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 08:42 • 2 min
NHL: Los Angeles Kings podpísali zmluvu s Černákom

LOS ANGELES - Nováčikovský kontrakt na tri roky podpísal so slovenským obrancom Erikom Černákom klub hokejovej NHL Los Angeles Kings.

slovakia

left justify in out

Na oficiálnom webe "kráľov" to oznámil prezident a generálny manažér organizácie Dean Lombardi.

 

Osemnásťročného zadáka si Kings vybrali v 2. kole tohtoročného draftu vo floridskom Sunrise celkovo zo 43. miesta.

 

"Už vopred je dané, že ide o dvojcestný kontrakt. V každom prípade mám radosť a urobil som ďalší dôležitý krôčik. Rád by som sa poďakoval všetkým, ktorý mi k tomu pomohli. V prvom rade rodine, funkcionárom Košíc a spoluhráčom. S LA Kings sme sa dohodli na tom, že novú sezónu odštartujem v AHL. Čiže vo farmárskom klube Ontario Reign, je to asi tridsať minút od Los Angeles. Teším sa preto na celoročné teplo a som rád, že budem mať takto blízko na zápasy Kings. Úplne najlepšie by samozrejme bolo, ak by som si ich užil aj ako hráč. Zmluva je postavená tak, aby mi cestu do NHL skrátila čo najviac," povedal Černák pre hokej.sk. 

 

Dobre stavaný Košičan bol na prelome rokov 2014 a 2015 členom slovenskej reprezentácie do 20 rokov, ktorá si vybojovala bronz na šampionáte tejto vekovej kategórie v Kanade. Černák odohral v uplynulej extraligovej sezóne v základnej časti 43 zápasov s bilanciou 5 gólov a 8 asistencií. V play-off pridal jednu gólovú prihrávku v siedmich dueloch a napokon sa tešil z majstrovského titulu HC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies