NHL: Lindros, Kariya či Joseph majú šancu vstúpiť do Siene slávy

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 15:02 • 2 min
NHL: Lindros, Kariya či Joseph majú šancu vstúpiť do Siene slávy

NEW YORK - Poltucet Eric Lindros, Mark Recchi, Paul Kariya, Jeremy Roenick, Dave Andreychuk a Curtis Joseph patrí medzi najvážnejších ašpirantov na vstup do Siene slávy NHL v kanadskom Toronte.

slovakia

left justify in out

V novembri 2015 uviedli do dvorany hviezdne kvarteto Nicklas Lidström, Sergej Fiodorov, Chris Pronger a Phil Housley. O tom, či niekto zo spomenutej šestice vstúpi medzi legendy, sa rozhodne v pondelok. O nominovaných rozhoduje 18-členná komisia zložená z príslušníkov Siene slávy a odborníkov v oblasti médií. Každý z nich môže navrhnúť len jedno meno v príslušnej kategórii; úspešný kandidát sa musí objaviť aspoň na desiatich lístkoch alebo získať trojštvrtinovú podporu pri hlasovaní. Teoreticky je v hre aj Žigmund Pálffy, ktorý naposledy hral za rodnú Skalicu v ročníku 2012/2013.


Jednotkou na zozname je Eric Lindros, niekdajšia veľká hviezda Philadelphie Flyers. Kanadský "tvrďas" bol prototypom silového centra, čo púta pozornosť urastenou postavou, z ktorej pramenil jeho tvrdý štýl hry. Mnohokrát naň doplatil vážnymi zraneniami, predovšetkým otrasmi mozgu, ktoré mu znemožnili odohrať viac stretnutí než 760. Nazbieral v nich však 865 bodov a 1398 trestných minút, získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča ligy. S reprezentáciou Kanady triumfoval na ZOH v Salt Lake City 2002. Malý počet absolvovaných duelov by v jeho prípade nemal byť prekážkou.


Medzi ďalších vážnych adeptov na uvedenie medzi "nesmrteľných" si portál NHL.com vybral Paula Kariyu (402 gólov a 989 bodov v 989 dueloch, 2x Trofej Lady Bingovej) či bývalú americkú vyše päťstogólovú a tisícbodovú hviezdu Jeremyho Roenicka. O miesto sa môže právom uchádzať aj Dave Andreychuk (1x víťaz Stanleyho pohára, 640 gólov, 1338 bodov) či na prelome tisícročí popredný kanadský brankár Curtis Joseph (454 výhier, trojnásobný finalista Vezinovej trofeje). Kandidátom je aj Mark Recchi (3x víťaz Stanleyho pohára, 577 gólov a 1533 bodov).
Správu priniesol oficiálny web zámorskej hokejovej NHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies