NHL: Liga zaplatí milióny Gretzkému

NETKY.SK • 4 December 2013, 10:44 • 2 min
NHL: Liga zaplatí milióny Gretzkému

NEW YORK - Zámorská NHL zaplatí Waynovi Gretzkému dlh za bývalého majiteľa Phoenixu Coyotes Jerryho Moyesa. Presné číslo nie je známe, podľa viacerých zdrojov by sa suma mala pohybovať medzi 7 až 8 miliónmi dolárov. Zástupcovia NHL a Gretzkého právnici sa už predbežne dohodli na vyrovnaní.

slovakia

left justify in out

Vedenie NHL sa snažilo v posledných rokoch niekoľkokrát vysúdiť peniaze od Moyesa, ale súd väčšinu ich požiadaviek zamietol. Liga sa preto rozhodla vyplatiť kompenzáciu z dlhov priamo Gretzkému a spor s Moyesom bude riešiť priebežne. 

Moyes priviedol v roku 2009 Phoenix Coyotes k bankrotu. Po tom, ako konkurzný súd nepovolil predaj "kojotov" kanadskému miliardárovi Jimovi Balsilliemu, ktorý ponúkal 242,5 milióna USD, no chcel klub presťahovať do kanadského Hamiltonu, sa musel Moyes uspokojiť s podstatne nižšou ponukou od NHL vo výške 128 miliónov USD. Gretzky mal v organizácii podiel vo výške 22,5 milióna dolárov. Od augusta 2005 do septembra 2009 bol The Great One trénerom Coyotes, klub mal voči nemu miliónové dlhy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona