NHL: Lemieux zvažuje predaj Penguins

NETKY.SK • 5 Jún 2015, 15:05 • 2 min
NHL: Lemieux zvažuje predaj Penguins

PITTSBURGH - Hokejová legenda Mario Lemieux zvažuje predaj väčšiny akcií v klube NHL Pittsburgh Penguins. Spoločne s obchodným partnerom Ronom Burklom sa už obrátil na finančnú spoločnosť Morgan Stanley, aby preskúmala možnosti prípadného predaja Penguins.

slovakia

left justify in out

Lemieux je majiteľom klubu NHL od roku 1999, keď ho so skupinou obchodníkov prevzal a odvrátil plánovaný bankrot. Štyridsaťdeväťročný bývalý hokejista odohral za Penguins sedemnásť sezón. "Klubu sme v posledných rokoch zaistili dlhodobú budúcnosť v Pittsburghu a vytvorili pevný základ pre ďalšie úspechy. Nadišiel čas preskúmať ďalšie možnosti," vyjadrili sa Lemieux a Burkle v spoločnom vyhlásení.

 

Aj po prípadnom predaji väčšinového balíka akcií chce zostať Lemieux v klube, istý malý podiel si mieni ponechať. Hodnota Penguins je podľa magazínu Forbes momentálne 565 miliónov dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies