NHL: Legendárni Sittler a Bower majú bronzové sochy pred halou v Toronte

NETKY.SK • 8 September 2014, 12:28 • 2 min
NHL: Legendárni Sittler a Bower majú bronzové sochy pred halou v Toronte

TORONTO - Darryl Sittler a Johnny Bower sú ďalší dvaja hokejoví velikáni, ktorým postavili bronzové sochy pred domovským stánkom klubu NHL Toronto Maple Leafs. Bývalý kapitán "javorových listov" Sittler a brankár Bower doplnili pred Air Canada Centre ďalšieho člena Siene slávy Teda 'Teedera' Kennedyho.

slovakia

left justify in out

Sittler je s 389 gólmi druhým najlepším strelcom a s 916 bodmi druhým naproduktívnejším hráčom Toronta v histórii. Takisto drží ligový rekord v počte bodov (10) získaných v jednom zápase. Bower je dvojnásobným držiteľom Vezinovej trofeje, figuruje na 2. mieste v klubových štatistikách v počte odchytaných zápasov (475), víťazstiev (219) a tretí v počte čistých kont (32).
      

Slávny klub si chce uctiť najväčšie mená svojej histórie bronzovými sochami, ktoré pred miestnou halou vytvoria takzvaný Rad legiend. Kanadský tím bude sochy odkrývať postupne až do roku 2017, keď oslávi svoje sté výročie. Informáciu priniesla televízna stanica TSN.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies