NHL: Lamoriello sa stal generálnym manažérom Toronta

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 08:24 • 2 min
NHL: Lamoriello sa stal generálnym manažérom Toronta

TORONTO - Novým generálnym manažérom klubu hokejovej NHL Toronto Maple Leafs sa stal Lou Lamoriello, ktorý nedávno opustil po 28 rokoch rovnaký post v New Jersey Devils. U doterajšieho zamestnávateľa pred prijatím pracovnej ponuky v Kanade rezignoval na pozíciu prezidenta hokejových operácií Devils.

slovakia

left justify in out

Lamoriello spojil svoju funkcionársku kariéru v NHL doteraz len s New Jersey, kde v istých obdobiach pôsobil aj ako tréner. V Toronte má vrátiť tím na výslnie NHL, Maple Leafs v súčasnosti patria výsledkami medzi priemer ligy a na Stanleyho pohár čakajú od roku 1967. Do pozície 16. generálneho manažéra klubu z Toronta ho vymenoval prezident Brendan Shanahan. Nahradil Dava Nonisa, ktorý sa lúčil po tom, ako tím skončil na 27. mieste v hodnotení ligy v uplynulej sezóne.


"Celý život má sprevádza jedna vec - túžba po víťazstvách. Tým, že v Toronte sú aj Brendan Shanahan a tréner Mike Babcock, jediná vec, ktorá môže nastať, je úspech. Víťazíte nie preto, že o tom hovoríte, ale preto, že robíte veci, ktoré vedú k výhram," povedal Lamoriello, za ktorého uvoľnenie podľa Sportsnet zaplatili Maple Leafs prepustením jedného treťokolového výberu v niektorom z draftov v rokoch 2016 až 2018.


Sedemdesiatdvaročný Lamoriello opustil v máji pozíciu generálneho manažéra Devils, bol najdlhšie slúžiacim mužom na tomto poste v lige. Nahradil ho Ray Shero. Za 28 sezón pod jeho taktovkou získali Devils trikrát Stanleyho pohár, päťkrát vyhrali Východnú konferenciu a deväťkrát svoju divíziu. Informácie zverejnil web NHL.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona