NHL: Kúzlo je späť, verí Gáborík po dlhom čakaní na gól

NETKY.SK • 17 November 2015, 12:03 • 2 min
NHL: Kúzlo je späť, verí Gáborík po dlhom čakaní na gól

LOS ANGELES - Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík bol v uplynulých týždňoch asi najviac spomínaným hráčom zámorského tímu NHL Los Angeles Kings.

slovakia

left justify in out

Médiá nepísali o jeho nádherných góloch, ale hľadali príčinu, kde sa stratila strelecká forma obávaného kanoniera. Gáborík neskóroval 11 zápasov v rade, smolu pretrhol až v sobotňajšom súboji "kráľov", keď sa pod víťazstvo 4:3 nad Edmontonom Oilers podpísal gólom a asistenciou.

 

"S 'Gabbym' sa nič nedeje. Je zdravý a v strieľaní gólov mu nebráni žiadne zranenie," odpovedal neustále tréner Kings Darryl Sutter na zvedavé otázky zámorských novinárov. V podobnom duchu sa podľa LA Times vyjadril aj krátko pred duelom s Oilers. V ňom Gáborík napokon odklial hokejku už v 2. minúte a v prvej tretine ešte pridal asistenciu pri zásahu Tannera Pearsona. Zaznamenal tak prvý viacbodový zápas v sezóne a svoju bilanciu po 17 odohratých dueloch upravil na 2+2. Bieda v porovnaní s minulou sezónou, v ktorej dal 27 gólov a zaznamenal 47 bodov v 69 zápasoch.

 

Po pondelňajšom tréningu bol 33-ročný krídelník opäť terčom médií, teraz mal však viac dôvodov na úsmev. "Povedal som to veľakrát. V takýchto prípadoch si treba hľadať strelecké pozície, korčuľovať a čakať, že tam raz padne možno aj škaredý gól. Stáva sa to každému hokejistovi. Keď to tam padá, tak dáte gól odvšadiaľ, ale keď nie, tak musíte začať pracovať tvrdšie," povedal Gáborík pre latimes.com. "Keď tam niečo konečne padne, kúzlo je späť," pousmial sa.

 

Kings čaká päťzápasový trip, na jeho začiatku sa v noci na stredu predstavia na ľade Philadelphie Flyers.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies