NHL: Králi potrebujú chémiu Gáboríka s Kopitarom pre play-off

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 13:59 • 2 min
NHL: Králi potrebujú chémiu Gáboríka s Kopitarom pre play-off

LOS ANGELES - Anže Kopitar a Marián Gáborík sú dvaja elitní európski hokejisti, ktorí si užívajú fanúšikovskú anonymitu v Južnej Kalifornii. Sú to však aj dva stavebné kamene, na ktorých Los Angeles Kings postavili svoj úspech v lanskej ceste za Stanleyho pohárom.

slovakia

left justify in out

Teraz ide o to, aby vzájomná prepojenosť medzi týmito hráčmi na ľade aj mimo neho bola tímu na prospech aj v boji o postup do tohtoročného play-off. Píše to vo svojom pohľade na túto dvojicu korešpondent servera NHL.
"Našu hru a výsledky výrazne ovplyvňuje to, či sa Gáboríkovi a Kopitarovi darí alebo nie. Problém je v tom, že obaja sú produktívni, ale nie stále. Hrajú akoby v sériách - dobrých, ale aj menej úspešných. Chýba im konzistentnosť, ale napriek tomu si myslím, že musia hrať spolu," tvrdí tréner Kings Darryl Sutter.

 

Gáborík strelil v doterajšej časti sezóny 21 gólov, viac ich má v drese Kings na konte len Jeff Carter (24). Desať presilovkových gólov v podaní 33-ročného slovenského krídelníka je najviac z celého mužstva. Sutterovi to však nestačí aj preto, že so slovenským útočníkom podpísali vlani v júni sedemročný kontrakt na 34,1 mil. USD. "Je to tridsať- až štyridsaťgólový strelec. A je veľmi produktívny v presilovkách. Toto sú herné situácie, v ktorých ho musíme najviac využívať," prezradil tréner obhajcu Stanley Cup-u.

 

Suttera neteší, že Gáborík patrí k hráčom náchylným na zranenia. Ak ho niekto z médií osloví s touto témou, nechce sa ani vyjadriť, aby niečo zbytočne neuriekol. Slovák odohral 56 zo 69 zápasov svojho mužstva v tejto sezóne a pri zmienke o svojich zdravotných problémoch ukazuje gesto, pri ktorom akože klope na drevo.

 

Skúsený útočník Kings Justin Williams, ktorý vie streliť dôležitý gól v zápase play-off, o Gáboríkovi povedal: "Je to hráč svetovej triedy. Hokejista, ktorý vie streliť gól z väčšej vzdialenosti od bránky, z dorážok pred brankárom, ale aj z takmer nemožných pozícií. Ak ho má niekto zafixovaného iba ako hráča strieľajúceho góly z ´perimetra´, nie je to pravda."

 

O dôležitosti Kopitara a Gáboríka svedčí aj fakt, že v 16 zápasoch tejto sezóny, v ktorých jeden alebo druhý nehral, uspeli Los Angeles len v siedmich. Momentálne sú na hrane postupu do play-off a v stredu ich čaká dôležitý súboj - kalifornské derby s lídrom Pacifickej divízie na ľade Anaheimu.

 

"Musíme si veriť, že to zvládneme. Treba len stále tvrdo pracovať na veciach, ktoré nám prinesú úspech," uviedol Gáborík. K svojmu slovinskému kamarátovi z tímu a spoluhráčovi z prvého útoku Anžemu Kopitarovi slovenský rýchlik na korčuliach dodal: "Je to hráč so skvelým výberom miesta. Prihrávkou dokáže nájsť spoluhráčov. Túto jeho prednosť treba využívať čo najviac."

 

Kopitar aktuálne má na konte 52 bodov (14 gólov + 38 asistencií) a ôsmy rok v sérii sa môže stať najproduktívnejším hráčom Kings. Pred záverom dlhodobej časti NHL je optimista. "Chce to ešte trochu viac podkúriť pod kotol. Zabrať ako mužstvo v dôležitých chvíľach. Nie je to pre nás nič nové, z minulosti vieme, ako ešte zvýšiť intenzitu v zápasoch," uviedol elitný slovinský center.

 

Spolu s Gáboríkom sú už aj susedmi v Manhattan Beach, známom prímorskom centre približne 30 km od Los Angeles. Podľa autora článku sú to ľudia z rovnakého cesta, ale nerozlučnú dvojicu vhodnú pre filmy typu "buddy-movie" zatiaľ netvoria. S Kopitarovým psom na spoločné vychádzky po pláži nechodia. "Takto ďaleko ešte nie sme," povedal Kopitar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies