NHL: Kovaľčuk po nevydarenej premiére: Musíme premieňať šance

NETKY.SK • 6 Október 2018, 12:54 • 2 min
NHL: Kovaľčuk po nevydarenej premiére: Musíme premieňať šance

NEW YORK - Hokejisti Caroliny Hurricanes zvíťazili v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade Columbusu Blue Jackets 3:1.

slovakia

left justify in out

Rod Brind'Amour tak dosiahol prvé víťazstvo pri premiére v pozícii hlavného trénera Hurricanes i celkovo v NHL. Bývalý výborný útočník klubu pôsobil sedem sezón ako asistent trénera Caroliny a od mája 2018 vedie lavičku po tom, čo vystriedal Billa Petersa. "Je to úžasné víťazstvo. Chalani tvrdo dreli, spravili sme množstvo chýb, no dokázali sme ich napraviť," povedal pre nhl.com.

 

Pod triumf hostí sa výrazne podpísali Sebastian Aho a Micheal Ferland, obaja zaznamenali jeden gól a asistenciu. Premiéra za Carolinu vyšla aj brankárovi Curtisovi McElhinneymu, ktorý predviedol 31 úspešných zákrokov a prekonal ho iba Brandon Dubinsky.

 

Tridsaťpäťročný gólman sa dostal do Caroliny len v utorok, keď si ho vedenie tímu stiahlo z listiny nechránených hráčov, kam ho umiestnil predchádzajúci zamestnávateľ Toronto Maple Leafs. Hurricanes potrebovali zaplniť dieru po zranení Scotta Darlinga.

 

McElhinney navyše nastúpil proti tímu, v ktorom kryl päť rokov chrbát Sergejovi Bobrovskému. Počas pôsobenia v Toronte zaznamenal proti Columbusu tri prehry. "Je pekné vyhrať a urobiť dobrý prvý dojem v novom klube," agentúra AP citovala McElhinneyho, ktorý po zápase zobral puk a odovzdal ho trénerovi Brind'Amourovi. "Zaslúži si ho oveľa viac ako ja. Ja som stál na striedačke a kričal a on robil na ľade všetky tie zákroky. Je skvelé, že sa nám ho podarilo získať a že predviedol takýto výkon," Brind'Amour pochválil svojho brankára.

 

Tréner Columbusu John Tortorella nebol s výkonom svojich zverencov príliš spokojný. "Myslím si, že sme boli trochu lajdácki, nepremieňali sme naše šance. No musím uznať aj kvality Caroliny, hlavne ako forčekovali," uviedol.

 

V druhom nočnom zápase triumfovalo v kalifornskom derby San Jose Sharks na ľade Los Angeles Kings 3:2 po predĺžení. O výhre hostí rozhodol v tretej minúte nastavenia Kevin Labanc. Asistenciu na víťazný zásah si pripísal hviezdny obranca Erik Karlsson, pre ktorého to bol prvý bod v novom tíme.

 

"Chalani hrali, akoby sme potrebovali vyhrať tento zápas a nakoniec sa im to aj podarilo. Síce sme prehrali domáci otvárací duel sezóny, no uspeli sme u súpera. Myslím si, že sme hrali dobre," povedal tréner San Jose Pete DeBoer.

 

Sharks viedli v prvej tretine už 2:0, no Anže Kopitar v 18. a Tyler Toffoli v 21. minúte sa postarali o vyrovnanie. V riadnom hracom čase už gól nepadol a o triumfe hostí rozhodol nakoniec Labanc. San Jose tak zdolalo LA štvrtýkrát z uplynulých piatich zápasov. "Je skvelé odštartovať trip na klziskách súperov víťazstvom," potešil sa Labanc.

 

V drese LA absolvoval premiéru ruský útočník Iľja Kovaľčuk, ktorý strávil na ľade približne 20 minút a dvakrát vystrelil na bránku. V piatok si zahral na pravom krídle elitnej formácie s centrom Anžem Kopitarom a Alexom Iafallom. Tridsaťpäťročný veterán nastúpil na zápas NHL prvýkrát od roku 2013, uplynulých päť sezón strávil v KHL. "Musíme premieňať naše šance. Naša lajna ich mala niekoľko, ale nedokázali sme skórovať. Bol to náš prvý zápas a všetci boli nervózni. Oni hrali už druhý a cítili sa určite lepšie. Myslím si, že proti Detroitu to už pôjde ľahšie," povedal Kovaľčuk.

 

sumáre:

COLUMBUS BLUE JACKETS - CAROLINA HURRICANES 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 13. Dubinsky (Savard) - 2. Martinook (Svečnikov), 27. Aho (Teräväinen, Ferland), 26. Ferland (Aho). Brankári: Bobrovskij - McElhinney, strely na bránku: 32:35, 18.306 divákov

 

LOS ANGELES KINGS - SAN JOSE SHARKS 2:3 pp (1:2, 1:0, 0:0 - 0:1)

Góly: 18. Kopitar (Iafallo, Forbort), 21. Toffoli (Pearson) - 10. Meier (Vlasic, Thornton), 14. Kane (Suomela, Donskoi), 63. Labanc (Couture, Karlsson). Brankári: Quick - Jones, strely na bránku: 21:33, 18.230 divákov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona