NHL: Kopecký verí, že si v Chicagu vybojuje miesto, na farmu nepôjde

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:25 • 2 min
NHL: Kopecký verí, že si v Chicagu vybojuje miesto, na farmu nepôjde

CICAGO - Skúsený slovenský hokejista Tomáš Kopecký verí, že si v kempe Chicaga vybojuje riadnu zmluvu a nasledujúcu sezónu odohrá vo farbách úradujúceho šampióna NHL. Tridsaťtriročný útočník by tak po štyroch rokoch obnovil spoluprácu s "čiernymi jastrabmi", s ktorými získal v roku 2010 Stanleyho pohár.

slovakia

left justify in out

Trenčiansky odchovanec po sezóne 2010/2011, jeho bodovo najúspešnejšej v profilige (42 bodov, 15+27), musel chtiac-nechtiac opustiť Chicago, pretože sa klub potreboval zmestiť pod platový strop a pre novú Kopeckého zmluvu už nenašiel miesto. Slovenský reprezentant tak zamieril na Floridu, kde strávil ďalšie štyri sezóny. Ako voľný hráč teraz skúša v Chicagu šťastie opäť, aj keď už v úplne inej pozícii. "Vždy som chcel v Chicagu zostať, ale taký je už hokejový biznis. Odvtedy som sa toho veľa naučil. Rozhodol som sa sem vrátiť, pretože je to jedna z najšpičkovejších organizácií a najmä je to víťazná organizácia. A to je to, po čom túžim - víťaziť," vyslovil sa Kopecký pre denník Chicago Tribune.

 

Keď sa v lete, po vypršaní kontraktu s Panthers, rozhodoval, kam povedú jeho ďalšie kroky, mal celkom jasno. Čakal iba na to, či mu pošle vedenie Blackhawks pozvánku. V kabíne Chicaga sa cíti ako doma. "Je úžasné opäť vidieť všetky tie známe tváre a okrem nich aj niekoľko mladých chalanov. Skutočne si cením, že som dostal skúšobnú zmluvu. Uvidíme, ako to dopadne," poznamenal.

 

Chicago po zisku Stanleyho pohára poriadne obmenilo káder, z dlhoročného stabilného jadra zostali v mužstve iba brankár Corey Crawford, obrancovia Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson a útočníci Patrick Kane, Jonathan Toews, Bryan Bickell a Kopeckého krajan Marián Hossa. Napätý platový rozpočet donútil klub, aby sa zbavil niekoľkých opôr a dal šancu viacerým nádejným mladíkom. Popritom skúša aj pár veteránov, okrem Kopeckého aj slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského.

 

Kopecký sa považuje za hráča, ktorý dokáže tímu dodať potrebnú "drsnosť", rád chodí pred bránku, kde to bolí a kde môže cloniť počas presiloviek. Dokáže sa dostať súperovým hráčom "pod kožu" a vie pomôcť pri oslabeniach. "Tréner Joel Quenneville a celý realizačný tím vedia, čo môžu odo mňa očakávať a čo som tu dosiahol počas úspešnej éry. Vedia, aký som hráč a to je moja výhoda. Ja si takisto uvedomujem, čo odo mňa očakávajú a to mi trochu uľahčuje prácu. Poznám mesto, tunajších ľudí a aj herný štýl Chicaga," poznamenal dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

 

Kouč Chicaga vie o Kopeckého kladoch. "Určite, Kopyho poznáme. Je jedným z tých skúsených hráčov, ktorého môžete využiť v mnohých herných situáciách. Môže vám pomôcť na viacerých postoch - pri presilovke pred bránkou či v oslabeniach, ako center na buly, ale môže hrať aj na krídle," charakterizoval slovenského útočníka tréner Quenneville.

 

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 nehral v úvodnom prípravnom stretnutí v noci na stredu v United Center proti Detroitu, ale mal by dostať v príprave ešte veľa príležitostí v zostave Blackhawks. Po kempe tréneri s manažmentom rozhodnú, či si ho nechajú v tíme. Ak by pre neho nenašli miesto na hlavnej súpiske, nemá Kopecký v úmysle skončiť s hokejom, ale neplánuje ani ísť na farmu "jastrabov" do Rockfordu v nižšej AHL. "Pravdepodobne by som vyskúšal inú alternatívu, či už nejaký iný klub NHL alebo by som sa vrátil do Európy. Verím, že si ešte pár rokov zahrám. Dúfajme, že to vyjde tu v Chicagu," dodal Kopecký.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies